צלקת קלואידית

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

25/12/2012 | 16:03 | מאת: שירה

שלום דרורה, יש לי צלקת קלואידית בבטן בגודל 5 מ"מ. רציתי לשאול אותך לפי הידע שלך אם כדאי לעשות זריקת סטרואידים או יריעות סיליקון? במידה ואני רוצה יריעות סיליקון אני צריכה הפניה לריפוי בעיסוק לפי מיטב ידיעתי. ואם אני רוצה זריקת סטרואידים אני יכולה לפנות לרופא עור ללא הפניה? בנוסף אני רוצה ללכת לעשות איפור קבוע על הצלקת כי אני ממש נגעלת ממנה ורציתי לקבל המלצה ממך אם עדיף קודם איפור ואז לטפל ביריעות/הזרקה או להפך. תודה רבה לך.

שלום שירה, מנסיוני - כדאי לטפל בצלקת באופן משולב. כדאי להתחיל בטיפול שמרני של סיליקון + לחץ מקומי כחודש- חודשיים, ורק אח"כ אולי לשקול טיפול בזריקות סטרואידים. במידה וחל שיפור במצב הקלואיד- אולי אין צורך במתן זריקות סטרואידים. בקשר לאיפור קבוע - מאד לא רצוי במצב של צלקת פעילה , אדומה ומעובה. בברכה, דרורה.

26/12/2012 | 14:57 | מאת: שירה

היא פשוט בצבע שונה מהעור אבל היא לא אדומה כלל וכבר מזמן הפסיקה להשתנות. זה צלקת כתוצאה מהסרת נקודות חן (ולא במחט) אלא בשיטה של אילן זמיר אם שמעת עליו.

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק