טיפול בצלקת בפנים

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

04/12/2011 | 12:19 | מאת: טל מיכאלי

דרורה בק שלום רב, לפני כ-8 שנים בעקבות הורדת שומה במרכז הלחי נשארה צלקת מכוערת, שקועה ופתוחה. לפני חודש עברתי ניתוח לתיקון הצלקת, בניתוח חוברו קצוות הצלקת הקודמת אחת לשניה. עדיין מתהלכת עם מדבקת סיליקון על הצלקת וכל שלושה ימים לערך, מחליפה אותה. נראה כי הצלקת משתפרת אם כי יש עדיין שקיעות מסויימת של העור. יש לי מס' שאלות : עד מתי להסתובב עם מדבקת הסיליקון? כרגע הצלקת מחלימה ועדיין לא סגורה לחלוטין ואני מבינה שלא כדאי להשתמש בחומרים לשיפור הצלקת כרגע. מתי כדאי להתחיל ובאילו חומרים? אודה לתשובתך מכיוון שעברתי טראומה בעקבות הניתוח הקודם וחוסר הצלחתו. יום טוב, טל

שלום טל, אם עדיין יש פצע פתוח, לא רצוי להשתמש בסיליקון. בסיליקון יש להשתמש על צלקת סגורה ויציבה . הטיפול בצלקת יכול להימשך עד שנה וחצי - תלוי במקרה. כיון שזה פנים , כדאי שתפני למרפאה בעיסוק שתנהל לך את אופן הטיפול.וכך תוכלי לקבל טיפול יותר יעיל. בברכה ,דרורה.

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק