שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/07/2002 | 17:13 | מאת: ספינקס

בהפרעה סכיזואידית - האדם לא רוצה בקשרים, או שאינו יכול? הוא מודע לזה? סכיזואיד רוצה "להחלים" וכן להצליח ליצור קשר עם אנשים, או שמא פשוט לא רוצה קשרים ולא מחפש לרצות כאלו? לגבי טיפול - סכיזואיד יכול להיות בטיפול פסיכולוגי? ועוד- אדם "נולד" סכיזואיד, או שזה מתפתח? ובאיזה גיל? אדם יכול שתהיה לו בת-זוג ועדיין ייחשב סכיזואיד? יש הפרעות דומות או נילוות לזה?

26/07/2002 | 19:16 | מאת: ליאור

הבעיה של הסכזואיד איננה מסתכמת בהיעדר כישורים חברתיים כי אם גם בעידר רצון ליצור קשרים חברתיים ובקושי ניכר לבטא רגשות. כמו בכל דבר אישיותי אחר גם כאן יש מרכיבים מולדים ויש מרכיבים אחרים שנרכשים במשך החיים. לסכזואיד יכולה להיות בת זוג אבל הוא בד"כ לא יהנה מהקשר עצמו. להפרעת האישיות הסכזואידית יכולה להתלוות גם חרדה חברתית אבל לא בהכרח. הטיפול בהפרעה ניתן ע"י פסיכולוג קליני בטיפול דינמי ארוך טווח. מידע נוסף וקישורים לנושא תוכל למצוא באתר הבא: http://www22.brinkster.com/zarut/spd.asp ליאור