תורשה של מחלות נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/01/2008 | 18:16 | מאת: א.ש.

אבי חולה בסכיזופרניה פרנואידית, הכרתי גבר שאימו חולה בנפשה גם כן. הייתי רוצה לדעת מה הסיכוי באחוזים שיהיו לנו ילדים חולים (הם בעצם יהיו נכדים)? בכמה הוא גדול יותר מיתר האוכלוסיה? ברצוני להוסיף כי במשפחתנו המורחבת רק אבי חולה והוא בן למשפחה מאוד מאוד גדולה. האם מבחינה גנטית בכלל מומלץ זיווג כזה בנינו ?

11/03/2008 | 02:04 | מאת: לא מומחה

אני רק יכול לומר שסכיזופרניה היא אחת ממחלות הנפש עם זיקה ברורה לתורשה. סטטיסטיקה מדוייקת אין לי מושג