הלידול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/08/2007 | 06:14 | מאת: דוד

אבי חולה אלצהיימר בן 85. אושפז בבית חולים לניאדו עקב כאבי בטן עזים. הוא לא רגוע במיוחד. שם רופא המטפל בו החליט לתת לו הלידול חצי כדור בבוקר וגם בערב. אני מוצא את אבי כמעט ישן ובנוסף הוא כמעט ולא מזיז רגליים.נהיה סעודי ממש. האם יכול להיות שזה מהלידל? שאלה שניה:האם רופא פנימאי מוסמך לתת הלידל? תודה דוד

01/11/2007 | 11:13 | מאת: אילן

כן תופעה זאת יכולה להיות קשורה בהחלט להלידול

18/11/2007 | 09:14 | מאת: טלי

שלום רב, אושפזתי לפני כ-10 שנים בעקבות התמוטטות נפשית ופיזית ואובחנתי כסובלת ממניה דיפרסיה. מאז אני סובלת לעיתים רחוקות מדכאון. אני נטלתי במשך תקופה ארוכה ליתיום אבל זה הופסק כיון שזה גרם לבעיה בבלוטת התריס. כיום אני נוטלת 1.5 פרידור(הלידול) ו-20 מ"ג (כדור שלם) רסיטל. לפני כשנתיים כאשר הייתי בהריון סבלתי מדיכאון בטרימסטר האחרון והעלו לי את התרופות הפסיכיאטריות. כתוצאה מכך בני נולד בשבוע ה-37 וסבל מרעידות ומנמנום כתוצאה מתהליך גמילה והיה בתוך אינקובטור להשגחה במשך שבוע. אני מתכננת הריון ואני רוצה לדעת האם ניתן להפחית בהדרגה את התרופות ולחת במקביל תרופות טבעיות למניעת חרדה. אני חייבת לציין שבני הוא ילד בריא לחלוטין ולא נגרם לו שום נזק וכמובן שלא הנקתי אותו כיון שבבית החולים חששו שהוא יסבול מבעיות בהמשך כיון שהמינון שלקחתי היה די גבוה באותה תקופה( 3.5 הלידול ו- 40 מ"ג רסיטל) בתודה מראש.