סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/06/2007 | 14:56 | מאת: ;13

אבי חולה סכיזופרניה שכרגע מטופל בזמן האחרון שמעתי שזה תורשתי....והתחלתי להיזכר שבילדותי בערך בגיל 12 -10ראיתי "רוחות" ולפעמים שמעתי קולות האמנתי שהפוסטרים בחדרי יודעים כול דבר שאני עושה ולכן התנהגתי..לא כעצמי.. יש לי זיכרון מוזר שהשכן שלי בא אליי הבייתה עם אמא שלו ופגע בי וכשצעקתי לעזרה אפחד לא שמע אותי ... נראה לי זאת היתה הזייה חשבתי גם שיש אנשים שקוראים את המחשבות שלי כרגע אני בת 16 ואין לי שום סימפטומים כאלו הם נגמרו כנראה בגיל 13 האם יש לי סכיזופרניה?

18/06/2007 | 23:57 | מאת: tangush

אני לא המומוכה הכי גדול לעיניין אבל ראשית תורשה זה לא אומר 100 אחוז כלומר יש סיכוי די גדול שלך זה בכלל לא יקרה. חוץ מזה מה שאת מתארת הוא לא סכיזופרניה כלל עד כמה שאני יודע. סכיזופרניה מתבטת בעיקר בניתוק מהמציאות והתקפ/ים פסיכוטיים, חוץ מזה שהמחלה מתפרצת בד"כ בשנות העשרים. לבסוף הייתי ממליץ לך לנסות לא לחשוב על זה יותר מידי כוון שאין לך יותר מידי שליטה על המרכיבים הפיזיולוגים של התפרצות המחלה מה שכן יש לך שליטה זה לחיות חיים רגילים ולא להביא את עצמך למצבים קיצוניים ומסוכנים כגון סמים למשל. מקווה שזה הואיל,בי.