ריספרדל ושינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/06/2007 | 20:30 | מאת: אחד

שלום שמי חביב ואני נוטל אחד וחצי מ"ג של ריספרדל ורבע רסיטל רציתי להגיד לך שמאז שאני נוטל את הריספרדל אני עייף בצורה כרונית ומוגזמת , אחרי שאני נוטל את הכדור הגוף שלי מתחיל להיות עייף בצורה חזקה עד כדי כך שאני הולך לישון, מאוד קשה לי, בבוקר אני מאוד עייף, היו לי המון מחשבות טורדניות והתווכחויות עם עצמי אבל זה עבר מאז נטילת התרופה אך במקום זאת דיכאון הולך וגובר ולפעמים יש לי מצב רוח טוב רק לכמה דקות ואז שוב אני בדאון מאוד קשה לי אני חושב צריך להחליף כדורים כי אני כבר לא יכול לחיות בצורה כזאת כל היום אני יושן אני רוצה להיות ער בשעות הלילה ואני לא יכול בגלל נטילת התרופה היא מאוד מרדימה, התחלתי לעבוד ואני מאוד עייף. מה אני אמור לעשות במצב כזה? אני חושב שאני רוצה כדור אחר כי אני לא הייתי ככה תמיד הייתי ער עד שעות מאוחרות והיתי חי כמו כל בן אדם נורמלי. אודה לך מאוד עם תעזור לי

06/06/2007 | 23:17 | מאת: מירי 2

היי אתה בודאי מבין שאין כאן רופא כרגע, ואין איש שיענה לך באופן מקצועי. (מחפשים מנהל חדש לפורום החשוב הזה). אני מתרשמת מדברייך שתופעת הלוואי מאד מפריע לך ובצדק. אולי כדאי לפגוש שוב בפסיכיאטר ולהתייעץ איתו? אולי זה עניין של מינון, או שילוב ואפשר לשנות ולהקל עליך? רספרידל אכן תרופה מאד מעייפת. נסה לשוחח עם הפסיכיאטר אפילו בטלפון על כך. מקווה שתמצא איזון ופתרון מירי

06/06/2007 | 23:18 | מאת: מירי 2

שכחתי להתייחס גם לדאון שאתה מתאר. אני חשה לפי דברייך שזה בהחלט שווה בירור נוסף. תרופות מתאימות במינון מתאים אמורות להקל עלינו.

07/06/2007 | 15:37 | מאת: דור

שלום רב בשביל מה נתנו לך ריספרדל? ריספרדל מיועד לטיפול במחלות נפש מסוג סכיזופרניה, סכיזואפקטיב ומניה דפרסיה. אם אתה חולה אז אתה צריך להמשיך בטיפול. באופן כללי אתה מקבל מינון נמוך. בד"כ נותנים 2 מ"ג ומעלה. תופעות הלוואי עשויות להיחלש כאשר הגוף מסתגל לתרופה. בברכה

08/06/2007 | 00:23 | מאת: תומר

גם אני הייתי עייף בצורה קיצונית כשהתחלתי ריספרדל. הייתי פשוט נופל מהרגליים וישן כל היום. אבל זה עבר עם הזמן, אחרי כמה שבועות. היום אין לי בעיה