בעלי חולה במאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/06/2007 | 23:11 | מאת: עדנה

שלום רב. כבר שלוש וחצי שנים בעלי מוגדר כחולה במאניה דיפרסיה (בגיל 35 אובחן בעקבות משבר. היה נורמאלי עד אז). כבר 8 אשפוזים, תרופות בוריאציות שונות וכלום לא מראה סימני איזון. הוא שמן מאוד , מנדנד רגליים ללא הפסקה וללא שליטה, רועד בכל גופו ועוד. מאשפוז לאשפוז כאשר הוא משתחרר המצב רק מחמיר ומוסיף אף תופעות לוואי. למה לא מוצאים תרופות לאיזון ?? מה עושים?? זה נראה כאילו אני מאבדת אותו יותר ויותר. מה אם האבחון לא נכון? התרופות יכולות להזיק? איך מייצרים חיים נורמאלים? איך גורמים לו לצאת לעבוד או ללמוד בלי שירגיש שהכל גדול עליו? הוא לא מאמין בכל המקומות שאמורים לתת תמיכה ופרגון. מה עושים? מוותרים וחיים ככה? ללא חיים??כיום הוא לוקח ליתיום ורסיטל.

03/06/2007 | 03:49 | מאת: תמימי

עדנה יקרה אני הייתי ממליצה לנסות טיפולים אלטרנטיביים לאיזון. אם בעלך מוכן אני מוכנה לדבר איתו באופן אישי, דרך המייל שלי. שבוע טוב תמי.

03/06/2007 | 10:54 | מאת: שיבא

BSNV KH נדמה לי שהוא זקוק לעזרה פסיכולוגית, יותר מאשר פסיכיאטרית, אם כי גם. אני חליתי במניה דפרסיה שנים רבות, לקחתי ליתיום והייתי מאוזנת. אבל גם עזרת הפסיכולוגית שלי , עזרה מאוד. ואני חושבת שהדברים משולבים יחד. כדאי לו לפנות לעזרת פסיכולוג/ית * באשר לשינויים, אני מאמינה ששינויים טובים באים בהדרגה ולאט. אל תאמיני שהמצב ישתנה כמו מטה קסמים, אבל לאט לאט, בהחלט הוא עשוי לעלות על המסלול הנכון והבריא. שלך שיבא.

03/06/2007 | 11:58 | מאת: a

לאחר קריאת מספר ספרים בנושא הייתי ממליץ בחום לבלוע כמות גדולה יחסית של אומגה 3 ובתוך מספר שבועות תבחיני בהבדל