כמה זה עולה לנו...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/06/2007 | 09:19 | מאת: נורית

שלום, אבקש לדעת מהו ה"תעריף" או התשלום המקובל עבור קבלת "סיכום טיפול" (=רשומה רפואית) בגמר טיפול. ביקשתי מהפסיכולוגית לקבל ליידי את החומר, והיא דרשה עבורו כ-700 ¤ (!). (אציין כי מדובר בפסיכולוגית קלינית, העובדת רק באופן פרטי, מקבלת ב"קליניקה" (דירה) קטנה ועלובה, היא איננה ד"ר/ פרופ'/ מטפלת בדרך ייחודית (רק שיחות). התעריפים שלה: 330 ¤ לפגישה (בתדירות של 1-2 פגישות בשבוע), 250 ¤ (3 פגישות שבועיות)). להערכתי, הסכום שנקבה מופרז וחמדני, מה גם שאין בידי לשלם לה אותו. אשמח לקבל תשובה מקצועית ומוסמכת ממנהלי הפורום לגבי התעריפים המקובלים לעניין זה. ואם מישהו מבין הגולשים שילם עבור כך סכומים אחרים, אשמח לשמוע ולהתעדכן. הודעות ניתן להשאיר לי גם במייל: [email protected] תודה, נורית

02/06/2007 | 17:17 | מאת: מיכאל

לגבי ה700 שקל סיכום טיפול- אני לא יודע. לגבי התעריף לשיחות הוא נשמע סביר בהחלט. אפשר להשיג גם יותר בזול, אבל זה תעריף סביר. בברכה מיכאל

02/06/2007 | 21:43 | מאת: יוסי

תנסי בפורום השכן פסיכולוגיה .... אני חושב ששם תקבלי תשובה יותר מפורטת ומקצועית !

03/06/2007 | 09:13 | מאת: כלנית

היי נורית, דעתי האישית שזה סכום מופרז,אבל אולי זה תלוי בזמן ההשקעה שלה במכתב. פשוט תשאלי אותה.

03/06/2007 | 12:07 | מאת: דור

שלום רב בשוק הפרטי היא יכולה לקחת איזה סכום שבא לה עפ"י עקרון ביקוש והיצע. יש פסיכולוגים שלוקחים 200 ש"ח לפגישה ויש אחרים שלוקחים מחיר כפול (400 ש"ח) או אפילו 700 ש"ח. השאלה בשביל מה את צריכה מכתב של סיכום טיפול? מכתב כזה נראה לכאורה תמים וצריך להינתן בחינם אך הוא יכול גם לשמש אותך למטרות שונות, כמו ניסיון לתבוע את הפסיכולוגית, אם הטיפול לא היה לשביעות רצונך ועוד. בברכה

03/06/2007 | 12:09 | מאת: דור

שלום רב בשוק הפרטי היא יכולה לקחת איזה סכום שבא לה עפ"י עקרון ביקוש והיצע. יש פסיכולוגים שלוקחים 200 ש"ח לפגישה ויש אחרים שלוקחים מחיר כפול (400 ש"ח) או אפילו 700 ש"ח. השאלה בשביל מה את צריכה מכתב של סיכום טיפול? מכתב כזה נראה לכאורה תמים וצריך להינתן בחינם אך הוא יכול גם לשמש אותך למטרות שונות, כמו ניסיון לתבוע את הפסיכולוגית, אם הטיפול לא היה לשביעות רצונך ועוד. בברכה