חרדה ספציפית לעומת חרדה כללית שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/06/2007 | 17:55 | מאת: ליאור

שלום דור או שאר המבינים בפורום: אני סובל מחרדה הנובעת בעיקר מנושאים הסובבים סביב אהבת הסביבה כלפי ותשומת ליבם. כלומר אני יודע פחות או יותר ממה נובעת הבעיה - אבל לוקח שנים עד שאוכל לפתורה. בינתיים חשבתי לקחת ציפרלאקס אולם אני יודע שהיא בדרך מיועדת לחרדה קלינית או חרדה כללית ואני חושב שהחרדה שלי לא קלינית ולא כללית אלא ספציפית בעקבות פחד מחוסר האהבה והדחיה מהסובבים אותי. החרדה נמצאת רוב היום ורציתי לשאול אם ציפרלאקס יכול להתאים לה? או בכלל טיפול תרופתי?

01/06/2007 | 19:09 | מאת: דור

כעיקרון מה שתיארת זאת בעיה באישיות ולא בעית חרדה. בעיות באישיות פותרים באמצעות טיפול פסיכולוגי ולא באמצעות תרופות. ייתכן שהציפרלקס יוריד לך את סף הרגישות ואז פחות תסבול. אבל ייתכן שהוא גם יגרום לך לתופעות לוואי שונות. בכל מקרה הוא לא יפתור לך את הבעיה הבסיסית.