הטרדה מינית מפגוע נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/06/2007 | 10:40 | מאת: אפרת

מחבר: אפרת תאריך: 1.6.2007 שעה: 10:33 היי אני בת 24 נשואה לומדת שירותי אנוש שנה שנייהעושה סטאז בסניף אנוש סיימתי את הפרויקט שלי ועכשיו עד סוף השנה האקדמיצת אמורה להיות עם המשוקמים ולשוחח איתם לתת הרגשה טובה וכו....כל שבוע אני הולכת לסטאז כל פעם 3 שעות.והתיידדתי עם אחת הבחורות שמ,אני בחורה דתייה עם לבוש דתי ואף פעם לא התייחסו אליי במיוחד המשוקמים הגברים חוץ ממה נשמע? מה שלומך? ודיבורים רגילים. אתמול קרה לי מקרה מרגיז לפעמים נמביאים לסניף אדם שמדריך איך לעשות קיפולי נייר ישבנו יחד עם המשוקמים לעשות את זה והיה בחור אחד שהרגשתי שהוא מדבר גסויות מתחילת היום (הוא לא כזה בדר"כ אומנם פטפטן לא קטן אך לרוב לא מדבר על מין) והיה זורק רמיזות מיניות כלליות לאוויר ללא קשר אליי,לא ממש התייחסתי ,הוא ישב לידי כשעשינו קיפולי נייר פתאום היד שלו הייתה על משענת הכיסא שלי ושמעתי אותו אומר:אני חרמן על....(אמר את שמי...)מרוב הלם לא הגבתי,עשיתי עצמי לא שומעת ואז שם יד על ראשי אז הזזתי את ראשי קדימה בחוסר נוחות,כנראה הבין את הרמז והוריד את ידו,לאחר מכן שוב ישבנו ליד השולחנות המוצמדים והצוות רצה לעשות איזשהו פעילות ,הרגשתי שהוא מסתכל עליי וניסיתי להתעלם ופתאום הוא קרה לי לבוא אליו,מרוב טיפשות חשבתי רוצה להגיד לי משהו שלא קשור לסקס אז הלכתי אליו שאל אותי איך אני חוזרת הביתה...אמרתי באוטובוס אז הוא אומר לי תבואי אליי הביתה...וגם אומר:אל תדאגי אני אדע איך להתייחס אלייך ממש בהקשר מיני ואז אמרתי לו:שמע אני אישה נשואה ודתייה וזה ממש לא נעים לי איך שאתה מדבר אליי אז הוא אומר לי אז מה הייתי עם נשואות בקיבוץ אמרתי לו בכל זאת לא מוצא חן בעיניי היחס הזה ,אין לי בעיה להיות ידידה אבל בלי רמזים מיניים ונגיעות ואז אומר לי :תודי שיש ביננו משיכה... בקיצור כשראיתי שלא ממש עוזר קמתי ולא התייחסתי אליו בכלל והמשכתי לדבר עם הבחורה שהתיידתתי איתה. השאלה איך אמורים להתייחס במצב כזה? אומנם הוא פגוע נפש אבל לי יש את הכבוד שלי, לא הייתי רוצה שיסלקו אותו מאנוש עקב התנהגות בלתי נאותה כי גם יש לו בעיות של דכאון ואין לו ממש חיי חברה,מה הייתי צריכה לעשות? אני אמורה להיות באנוש עוד כ5 פעמים לפחות עד סוף השנה.והוא גם בא כל פעם אך זו הפעם היחידה שהטריד אותי

02/06/2007 | 14:49 | מאת: דור

אם את מרגישה מוטרדת לדבריך אז כמובן יש גורם אחראי במקום שיבדוק את דבריך ויחליט מה לעשות הלאה עם הדברים. קיימת אפשרות שאינך מתאימה לעבוד עם חולי נפש או שלא קיבלת הדרכה מספקת כיצד להתמודד איתם וגם זה צריך להיבדק.

02/06/2007 | 21:08 | מאת: אפרת

למה אתה חושב שאני לא מתאימה בגלל דבר כזה???? אני תמיד מעודדת אותם ותומכת בהם והם מספרים לי דברים מאוד קשים ודווקא המדריכות אמרו שמצאתי חן בעינהם ויתנו לי ציון טוב

02/06/2007 | 22:05 | מאת: מיכאל

הי אפרת תראי, מקרה של הטרדה מינית יחסית קלה יכול לקרות בקלות גם מאנשים שאינם פגועי נפש. נו, במדינה שלנו מדובר על דברים יותר חמורים אפילו משר בממשלה, שעוד חוזר עם חיוך רחב למזדרונות הכנסת. שלא לדבר על החשדות החמורים נגד הנשיא. ואולם, אינני חושב שהדברים בטלים בשישים ושלא נגרמה לך פגיעה. השאלה היא מה את בעצם רוצה להשיג? האם את רוצה להעניש את הבחור? ובכן, לא נשמע שמדובר ברמה פלילית, אבל, אכן, אם תתלונני על זה, יש סיכוי סביר שיעיפו אותו מאנוש בגלל דבר כזה, אם כי לא בטוח. האם את רוצה לחנך אותו? אם כך יכול להיות שאת יכולה להסביר לו שההתנהגות שלו פגעה בך מאוד ושזו התנהגות בלתי מקובלת מבלי לערב את מי שאחראי, כי הרי מבחינתו הוא רק התחיל איתך ולא הטריד אותך מינית, ויכול להיות שהוא לא כל-כך מבין את ההבדל, וזה לא כי הוא פגוע נפש, הרי שר בממשלה לא הבין את זה. אני לא חושב שהיותו פגוע נפש צריכה לשנות מבחינה מהותית את התגובה שלך למקרה, והשאלה היא איך היית מגיבה למקרה כזה שהיה קורה מאדם שאין לו תגית, וכמו שאנחנו יודעים למרבה הצער, אנשים בלי תגיות עושים דברים הרבה יותר חמורים. בברכה מיכאל