ציפרלקס - השמנה ושומנים גבוהים בדם.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/05/2007 | 19:12 | מאת: נסיה

שלום רב אבקש לברר לגבי בחור בן 24 הלוקח ציפרלקס מזה כשנה. עלה במשקל ובבדיקות האחרונות הופיעו שומנים גבוהים בדם. האם יש קשר לציפרלקס? תודה נסיה

01/06/2007 | 18:34 | מאת: דורון

יתכן קשר עקיף ויתכן שלא שהכל קשור לתזונה או נטיה גופנית , אחת מתופעת הלואי האפשריות של הציפרלקס היא עליה במשקל (לא קורה לכולם) כנראה ע"י עלית התאבון ושינוי בחילוף החומרים , בלי קשר לציפרלקס צריך לשמור על דיאטה מתאימה ( ללכת לדיאטנית מקופת חולים) להורדת שומנים בדם ולעשות פעילות גופנית קבועה 4 פעמים בשבוע כשעה (הליכה ,שחיה אופנים וכו'),

01/06/2007 | 19:02 | מאת: דור

את שואלת על השמנה או על שומנים בדם? התשובה שאין קשר ישיר. הקשר העקיף שציפרלקס עשוי להעלות את התשוקה לפחמימות וסוכרים ואז אוכלים יותר מאכלים שאינם בריאותיים. הפיתרון זה להקפיד על תזונה נכונה. אם יש השמנה אז גם לעשות פעילות גופנית שתועיל כמובן גם למצב הנפשי.