משהו במקום ציפרלקס ופרוזק

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/05/2007 | 14:25 | מאת: משה ג

שלום לך, לאמי יש דכאון קל, במיוחד בשעות הבוקר, והיא לקחה ציפרלקס כחודש וחצי ולא הרגישה בשיפור כלשהו. לאחר מכן לקחה פרוזק, וגם זה לא עזר - מה נראה לך כהמשך טיפול מתאים? בכלל רציתי לדעת האם יש העדפה לכדור מסוים בהתחשב שאמי כבת 70 עם יתר לחץ דם וקצת סכרת? חשוב לקחת בחשבון גם את תופעות הלוואי. בברכה, משה ג

31/05/2007 | 18:15 | מאת: משה ג

עוד שמהו: התחושה שאמי מתארת במיוחד בשעות הבוקר היא שכאילו הקיבה שלה מתכווצת ויוצרת לה מתח נפשי.

31/05/2007 | 22:09 | מאת: דור

תתיעצו עם הרופא המטפל לגבי רמוטיב (היפריקום) שהיא תרופה טבעית (אבל יעילה) נגד דיכאון קל עד בינוני. יש לה מעט מאד תופעות לוואי. כמובן צריך מרשם מרופא ולבדוק אינטראקציות עם תרופות אחרות שהיא לוקחת.

05/06/2007 | 16:15 | מאת: משה ג

תודה על תגובתכם! נפגשנו עם פסיכיאטר ונראה לו שמדובר בדכאון וחרדה קלים. הוא רשם לאמי אדרונקס. וכאן רציתי לשאול האם זה אכן המשך טיפול נכון (לאחר שציפרלקס ופרוזק לא עזרו)- אני שואל במיוחד לאור העובדה ששמעתי שישנה נטיה לא לתת אדרונקס לאנשים מבוגרים. אם זו לא הבחירה המועדפת אז מה נראה יותר מתאים לאור הנסיבות? בברכה, משה