לחץ משתק .

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/05/2007 | 18:12 | מאת: אלי

שלום . רציתי לדעת האם קיים פתרון לבעיית לחץ ( דופק מהיר, זיעה קרה, חולשה וכו' ... ) מבחינות ? לא מדובר בלחץ שהגיון פשוט יכול לשכך ... משהו מעבר לכך . אני מעוניין לדעת האם קיימת תרופה, שמחד מרגיעה בצורה טובה, ומאידך לא מפחיתה ( או שמפחיתה רק מעט ... אין פתרון ללא תשלום ) את היכולות הקוגניטיביות הנדרשות למבחן . אנא עזרה ... תודה . חג שמח

23/05/2007 | 01:05 | מאת: דור

שלום רב ישנו טיפול קוגנטיבי-התנהגותי ממוקד ויעיל לבעיה זאת. תוכל לברר פרטים גם ברשת באתרים שעוסקים בכך (תעשה חיפוש בגוגל). דווקא תרופה פחות מומלצת. חרדה בדרגה מתונה חשובה בשביל להצליח במבחן אבל אם היא חריפה כמובן שאפשר לנסות בנזודיאזפינים בלילה (CLONEX, ASSIVAL) שלפני המבחן ולעיתים גם ביום הבחינה עצמו כשעה-שעתיים לפני. יש כאלה שמשתמשים בחוסם ביטא מסוג דרלין, בתנאי שאתה בריא גופנית. בברכה, בהצלחה וחג שמח דור.

25/05/2007 | 00:25 | מאת:

תודה לדור ואני מצטרף לדבריו הידש