מעבר ללוסראל והתייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/05/2007 | 13:21 | מאת: עוז

שלום, לאחר שלא הייתה הטבה משמעותית עם ציפרלקס 20 מ"ג עקב דכאון וחרדה (פרידה מזוגיות) לאחר 8 שבועות. המטפל המליץ לי לעבור ללוסטראל. ההמלצה להוריד לאפס את הציפרלקס ל 3 ימים ואז חצי מינון לוסטראל 3 ימים ואז מינון מלא (100 מג") לאחר יומיים בלי ציפרלקס יש לי תופעות לוואי מוכרות כמו סחרחורות. אבל מה שמוזר שאני מרגיש יותר טוב מאשר עם הציפרלקס ובלי כדורים בכלל. האם התופעה מוכרת? האם להפסיק לגמרי? האם עלולה להיות הרעה עם הלוסטראל עם לקיחתו בשיחה שקיימתי עם הפסיכי' שלי היא גם מתלבטת. אמרה לנסות להפסיק את כל הכדורים שבוע ולראות מה קורה. אני מאוד חושש

23/05/2007 | 00:57 | מאת: דור

שלום רב ההשפעה של ציפרלקס עדיין קיימת מס' חודשים אחרי שמפסיקים. זה שאתה במקרה השבוע מרגיש יותר טוב זה בגלל שאין לך עכשיו תופעות לוואי שהתרופה גורמת. לגבי ההמשך- עליך לנהוג עפ"י הוראות הרופאה. אם היא אמרה לך לחכות שבוע או יותר- עשה כך- לא יקרה כלום אם תחכה גם תקופה יותר ממושכת בשביל לקבל החלטה מושכלת בנושא. בברכה וחג שמח

24/05/2007 | 23:33 | מאת:

לעוז תודה לדור ואכן הסיבה שאתה מרגיש טוב יותר הוא כיוון שכנראה נעלמו תופעות הלוואי של הציפרלקס. איןבעיה לעבור מתרופה אחת לשניה ללא קושי אבל אפשר גם לעשות הפסקה כדי שתהיה בטוח בהחלטה שלך. כל טוב דר' גיורא הידש