טרנקסל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/05/2007 | 17:50 | מאת: נירב

שלום עקב התקפי p.a "מוחלשים" מדי פעם והרגשה לא טובה, קיבלתי לקחת "טרנקסל" 5 מ"ג . שאלתי: כאמצעי מניעה- האם לקחת כדור אחד או שניים? ואם כן האם בבקר או בערב? (קראתי במקום מסוים בפורום שכדור אחד זה כמו "פלצבו") או לשם שינוי האם אפשרי לקחת הכדורים רק ביום/שעות שאני "לא מרגיש טוב" תודה על תשובתך

21/05/2007 | 22:00 | מאת: דור

שלום רב טרנקסל לא מונע חרדה (אלא אם לוקחים מינון מאד גבוה) ולכן אין טעם לקחת אותו למטרה זאת. מומלץ לקחת אותו רק בזמן התקף חריף או מתח/חרדה בעוצמה רבה ולא באופן קבוע כדי למנוע תלות והתמכרות. עם זאת, מדובר בבנזודיאזפין ארוך טווח ולכן גם נטילה של פעם ביומיים תגרום לתלות בשימוש מעל חודש ימים. תרופות שיכולות למנוע חרדה באופן קבוע ואינן ממכרות הן סרוקסט, ציפרלקס ואפקסור XR. בברכה

24/05/2007 | 23:17 | מאת:

לנירב תודה לדור, בכל זאת יש המשתמשים בטרנקסל והשאלה היא האם היא מתאימהלך. אם מדובר על התקפים נדירים יחסית או הצפי שההתקפים יחלפו תוך שבוע שבועיים אפשר להשתמש בטרנקסל ולא להתחיל בטיפול קבוע כמו האפקסור. אם מדובר על התקפים תכופים שקיימים כבר משך זמן ארוך, אז עדיף להשתמש בתרופות שאינן מקבוצת הבנזודיאזפינים. כל טוב דר' גיורא הידש