אובססיביות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/05/2007 | 20:22 | מאת: יח

ד"ר הירש שלום. אני מקווה שזה המקום לשאול את השאלה, לא מצאתי מקום יותר מתאים מזה. בעייתי היא שמאז גיל מוקדם, אני מניח 5, אני נכנס לאובססיות משונות ומוזרות, אשר פוגעות בתפקוד התקין שלי, ובמיוחד באשר לכל התחום שקשור למין הנשי. לדוגמא, כאשר אני מבטיח למישהי שאני אתקשר אליה, אני מסוגל להתקשר עשרות פעמים במידה והיא לא תענה, ובמרווחים קטנים מאוד של אף דקות,או לדוגמא אם מישהי תבטיח שתתקשר אליי לנייד, אזי אני אבדוק כל מספר דקות כאחוז טירוף אם היא מתקשרת או אם החמצתי שיחה, הבעיה באה לידי ביטוי גם בתחומים אחרים כמו למשל קנייה של דבר מה חדש כמו למשל מכשיר חשמלי אישי פרטי שאני באובססיביות אדאג שלא תהיה עליו שריטה אחת אפילו. אציין גם כי לפעמים אף שאני מודע שזאת אובססיה מה שאני עושה אך לא מצליח לשלוט על עצמי ועל האובססיה המתפרצת. לא מצאתי מידע כל כך על התופעה,על כן רציתי לדעת האם הדבר מצריך טיפול מסוג פסיכולוגי או פסיכיאטרי? האם הדבר יכול להגיע עד למצב של שימוש בתרופות פסיכיאטריות כלשהן? אם יש צורך במידע נוסף אשמח למסור לעזרתך אודה, יח

21/05/2007 | 17:29 | מאת: דו?רו?ן

לפי מה שאתה מתאר אתה סובל כנראה מ OCD שזו הפרעה טורדנית אובססיבית אתה יכול לעשות חיפוש פה בפורום וגם בגוגל על ההפרעה הזו ודרכי הטיפול, בדרך כלל הטיפול כולל כדורים ממשפחת ה SSRI כגון פרוזק וכו' , טיפול פסיכולוגי שיכול לעזור במשולב עם טיפול תרופתי הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי .

22/05/2007 | 00:36 | מאת:

ליח תודה לדורון, רציתי להוסיף שאיני בטוח באבחנה אבל בטוח שיש כאן מרכיב של חרדה (גם אובססיביות בקבוצת החרדות), כיוון שהתופעות החלו בגיל מאוד מוקדם הייתי בודק גם את הנושא של הפרעת קשב וריכוז. לחרדות ולאובססיות ישנם טיפולים יעילים, גם תרופתיים וגם פסיכולוגיים. חג שמח דר' גיורא הידש