התקפי חרדה בהריון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/05/2007 | 11:31 | מאת: יעלי

שלום, אני סובלת מהתקפי חרדה חזקים ולוקחת סרוקסט. אני מתכוונת להיכנס להריון ורציתי לדעת האם אוכל להמשיך לקחת סרוקסט, באיזה מינון? האם יש תרופה אחרת יותר בטוחה בהריון? מה לגבי לוריוון? לפני 5 שנים ילדתי לראשונה ולא לקחתי תרופה לקראת סוף ההריון ואחרי הלידה התקפי החרדה היו מאוד חמורים , אודה לתששובתך

20/05/2007 | 21:24 | מאת: דור

שלום רב תרופה מסוג SSRI שנחשבת הכי בטוחה בזמן הריון היא פרוזק=פריזמה=פלוטין והיא עדיפה על כל נוגדי דיכאון וחרדה האחרים שאיתם ייתכנו בעיות שונות. עם סרוקסט יש אזהרה למומים קרדיולוגיים. הפרוזק אושר ע"י ה-FDA גם לטיפול בחרדה והתקפי פאניקה ולכן הוא יכול להוות תחליף לסרוקסט למטרה זאת. כדאי להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל וגם עם מכון לטרטולוגיה. אחד מהבאים: הדסה ירושלים-02-6243663 שיבא-03-5302787 בילינסון-03-9376911 אסף הרופא-08-9779309 בברכה, דור.

21/05/2007 | 23:58 | מאת:

ליעלי תודה לדור ותמיד צריך להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי והרופא שמכיר אותך. לאחרונה התפרסם מאמר שסרוקסט עלול להזיק בהריון במידה קלה. הלוריוון בטוח בהריון. ההחלטה הסופית היא תמיד היחס בין היתרונות והחסרונות של טיפול - אצלך. כך שאם החרדה גבוהה יש לשקול המשך טיפול תרופתי גם אם התרופה לא בטוחה במאה אחוזים. בהצלחה דר' גיורא הידש