הפחתה בבונסרין או הסתגלות לציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/05/2007 | 02:02 | מאת: בונסרינית

שלום לדר' הידש. מזה כשנה אני מטופלת בציפרלקס בבוקר (במינון של 15 מ"ג) ובבונסרין בלילה. את הבונסרין, תוך התייעצות עם הפסיכיאטר הפחתתי לאורך התקופה, ממינון של 45 מ"ג למינון של 15 מ"ג. (ההפחתה נעשתה אט אט) הסיבה היתה עליה במשקל וחשש כי הבונסרין הוא המשפיע - כי התקפי הזלילה הופיעו בלילה וכן משום שהבונסרין יצר תחושת עייפות מאד כבדה. התיאבון אומנם פחת אבל לאחרונה החלו סממנים דיכאוניים וחרדתיים להופיע.האם זה קשור להפחתה בבונסרין או שמא הציפרלקס הפסיק להשפיע?. ראוי לציין כי איכות חיי השתנתה לאין שיעור מאז נטילת הכדורים הללו. אשמח לתשובה

20/05/2007 | 21:10 | מאת: דור

שלום רב לא מקובל כיום לטפל בדיכאון ע"י בונסרין. אם את לוקחת ציפרלקס ניתן לעלות ל-20 מ"ג ליום והרגשתך תשתפר. אכן הבונסרין גורם לישנוניות ועליה במשקל. רצוי לטפל בתרופה אחת כגון ציפרלקס או רמרון ולא קוקטייל של תרופות. ייתכן שכדאי לך להתיעץ עם פסיכיאטר נוסף להערכת מצבך והטיפול. בברכה

21/05/2007 | 23:42 | מאת:

שלום, תודה לדור ואכן תמיד עדיף תרופה אחת ואז התמונה יותר ברורה ואפשר להמנע מהתלבטויות כפי שאת מתארת. יחד עם זאת נראה שאצלך הבונסרין עזר יותר מהציפרלקס ולכן לדעתי אפשר לחשוב על תרופה אחרת שפועלת בדומה לבונסרין שתשפיע לטובה. אפשר לחשוב על מלודיל (תרופה ישנה ועדינה וטובה), או תרופות מקבוצת ה SNRI. חג שמח דר' גיורא הידש

22/05/2007 | 04:05 | מאת: ירון

אם מדובר בOCD אז המינון של הציפרלקס יכול לעלות ל30-40 ובמקרים מסויימים אף 50.