כשירות לנהיגה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/05/2007 | 21:00 | מאת: סיגל

שלום: אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית, ניסיתי להתאבד פעמיים לפני 3 שנים, אני מטופלת פעם בשבוע ע"י רופאה פסיכיאטרית ונטלתי כדורי ציפרלקס במשך 5 שנים. הבעיה היא שכרגע אני רוצה לעשות רשיון נהיגה על קטנוע (יש לי על רכב פרטי) ורופא המשפחה מסרב למלא את הטופס הרפואי בלי להזכיר סיבה נפשית. טענתי היא שאינני סובלת מבעיות נפשיות אלא רגשיות. השאלה שלי היא: האם כשהרופא יזכיר סיבה נפשית אני יאלץ לעבור בדיקות, האם ישללו לי באופן זמני את רשיון הנהיגה וכמה זמן יקח כל התהליך. האם יש פתרון אחר.

21/05/2007 | 23:40 | מאת:

לסיגל רופא המשפחה חייב להזכיר את כל האבחנות וחבל שתסבכי אותו ותלחצי עליו לעשות משהו שעלול להיות נגד מצפונו. כאשר תשלחי את הטופס מתקבל על הדעת שעם אבחנה זו תשלחי לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. אני מקווה שמצבך טוב ואז גם יאשרו את בקשתך, יחד עם זאת תדעי שיש סיכון כי כאשר מגיעים למכון בודקים את כל האדם וכל הרשיונות, כך שבאופן עקרוני עלולים לשלול לך גם את רישיון הנהיגה 02. חג שמח דר' גיורא הידש