על אדרונקס-תודה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/05/2007 | 19:41 | מאת: מישהי

תודה לדר הידש ודור על התשובות לגבי אדרונקס הפסיכיאטר שלי נתן לי את הכדור הזה כי הכדורים האחרים גרמו לי לעלייה בלתי נשלטת בתיאבון (וכוונתי לפלוקסוטין, רסיטל) הוא אמר שיש אופציה לקחת אפקסור ואם האדרונקס לא תעזור אעבור אליה- האם כמות האדרונקס שבמינון של 150 אפקסור=לזו שבאדרונקס? והאם גם היא עשויה לגרום לעלייה בריכוז. אני חייבת לציין שהפלוקסוטין עזרה מאוד מאוד! אך לא יכולתי לשלוט בתיאבון (שפתאום הגיע אחרי 2-3 חודשי טיפול בהן לא היה תיאבון בכלל) ולכן הפסקתי.

20/05/2007 | 00:50 | מאת: דור

למישהי שלום, מה האבחנה? הפרעת קשב? אפקסור משפיע בעיקר (כ-70%) על הסרוטונין. הוא משפר ריכוז, מוטיבציה ועירנות דווקא בזכות השפעתו על הנודראדרנלין שמהווה רק 30% מהשפעתו הכוללת! באדרונקס ודפרקסן ההשפעה על הנוראדרנלין יותר מאסיבית! זאת אפשרות מומלצת רק אם יש לך בנוסף להפרעת קשב גם דיכאון/חרדה/OCD. תרופה אחרת ששוה לך לשקול היא בופרופיון (זייבן). בארץ היא משווקת לצורך גמילה מניקוטין. בארה"ב גם נגד דיכאון. זאת תרופה שמגבירה דופמין ונוראדרנלין במנגנון ייחודי שאיננו ממכר. התרופה מגבירה עירנות, מוטיבציה וריכוז! הזייבן גורם לעיתים לירידה מתונה במשקל ואיננו פוגע במין. בברכה

20/05/2007 | 19:28 | מאת: ירון

גם לי היה בהתחלה תיאבון מוגבר מהתרופות האלה אבל זה חלף אחרי זמן מה והתיאבון חזר להיות רגיל. אולי זה היה טעות להחליף... בכל מקרה אני מקווה שתסתדרי עם האדרונקס. אני לא כל כך הסתדרתי איתו והוא עשה לי הזעה מוגברת, חרדה, הפרעה לשינה, ובעיות בתפקוד המיני. וזה היה רק בהתחלה, לפני שעוד הגעתי למינון הרגיל. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

21/05/2007 | 23:34 | מאת:

למישהי האפקסור היא תרופה מצויינת בגלל השילוב שבפעולתה ובמיוחד אפקסור XR שאינה נמצאת בכללית. אפקסור במינון 150-225 בעל השפעה נוראדרנרגית משמעותית בדומה למינונים המקובלים של אדרונקס. ההשוואה המדוייקת לא נמדדה בספרות. חג שמח דר' גיורא הידש