סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/05/2007 | 00:31 | מאת: דנה

היי יש לי שתי שאלות. אמא שלי חולה בסכיזופרניה היא לוקחת כדורים, מאבר לקדורים אני רוצה שהיא תעשה רפלקסולוגיה או פסיכולוגיה להקל על מצב נפשי שלה. מה כידאי לעשות? האם אני כבת שלה יכולה גם לחלות במחלה? ומה הסיכוי?לא היו במשפחה חוץ מימנה חולים במחלה.

19/05/2007 | 13:36 | מאת: דור

שלום רב 1. הסיכוי שלך לחלות הוא 10% עקב הקירבה המשפחתית. אצל נשים המחלה פורצת בד"כ בגילאים 25-35. 2. אפשר להוסיף טיפול פסיכולוגי או אלטרנטיבי בכפוף לאיבחון של המטפל. כלומר הוא צריך לקבוע אם היא מתאימה לסוג כזה של טיפול. בברכה

19/05/2007 | 18:05 | מאת:

לדנה תודה לדור וחשוב להוסיף טיפולים נוספים לכדורים. שבוע טוב דר' גיורא הידש