חוסר מרץ וריכוז

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/05/2007 | 13:35 | מאת: סיגל

שלום ד"ר הידש, אני נוטלת SSRI (סרוקסט 20 מ"ג שעזר אך פגע במיניות, אח"כ רסיטל 20 מ"ג שהיה איום ונורא, אח"כ ציפרלקס 20 מ"ג [כן שניים!] שגרם לי לאכול ולישון המון ולא לעשות כלום, ולבסוף שוב סרוקסט 40 מ"ג) מזה כחצי שנה בשל דיכאון שהתבטא במידה רבה בחוסר אנרגיה (אך גם הפרעות אכילה, הפרעות שינה, בידוד חברתי, צריכת סמים קלים, חוסר יכולת ליהנות, עצב עמוק). במקביל אני בטיפול פסיכותרפי בתקופה זו. תופעת הלוואי שהכי מציקה לי כרגע היא חוסר עוד יותר גדול באנרגיה וביכולת להתרכז. חשבתי אולי להוסיף ריטלין, אך הפסיכיאטרית החליטה לרשום לי אלפרליד לפי הצורך. האלפרליד רק גורם לי לשינה או לעייפות רבה - אם כי נעימה - אך לא ליותר אנרגיה ו/או ליותר ריכוז. רציתי לשאול אותך אילו אלטרנטיבות קיימות במקום או בתוספת לסורקסט (או אולי העלאת מינון הסרוקסט) כדי לשפר את בעיית המרץ והריכוז. התחושה שמפריעה היא של חוסר שקט. לישון אני דווקא ישנה בסדר - לוקחת את שני הסרוקסט לפני השינה. אציין עוד שאני מתפרנסת מעבודה שדורשת ריכוז רב וביצועי בה נפגעות מאוד לאחרונה. המון תודה מראש! סיגל

19/05/2007 | 13:36 | מאת: דור

מומלץ לעבור לתרופה מסוג SNRI (אפקסור, איקסל, סימבלטה). לחילופין - ניתן להוסיף אדרונקס 8 מ"ג לסרוקסט שאת לוקחת.