הפסקת של תרופות קבועות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/05/2007 | 12:40 | מאת: שירני

שלום השאלה שלי היא כזאת : האם אפשר להפסיק תרופה פסיכאטרית לאחר מס שנים ארוכות ולהסתדר בלי התרופה ? המחלה היא סכיזופרניה פרנואידית שאובחנה בשנות ה90 ומאז אני לוקחת תרופה בשם קלופיקסול דפו בכמות קטנה השאלה אם אפשר אי פעם להפסיק את התרופה או שהמחלה היא מחלה כרונית ואצטרך לקחת את התרופה כל חיי למרות שאני בסדר מכל הבחינות מאוזנת האם רק בגלל החשש שהמחלה תתפרץ שוב עדיף לקחת את התרופה כל החיים???

18/05/2007 | 13:40 | מאת: דור

שלום רב אפשר לנסות להפסיק עם הזריקות למס' חודשים ולהחליט בהתאם לתגובה תוך מעקב. לחילופין, אפשר לעבור לתרופה מהדור החדש, כמו ריספרדל, שיש לה פחות תופעות לוואי. קלופיקסול מתאים בעיקר למצבים חריפים וקשים של פסיכוזה או סכיזופרניה ופחות לטיפול אחזקתי ארוך טווח. ייתכן שהיה לך בעבר התקף פסיכוטי משמעותי. לקבלת החלטה בנושא זה, עליך להבדק ולהתיעץ עם פסיכיאטר פנים אל פנים. בברכה

19/05/2007 | 17:52 | מאת:

לשירני באופן עקרוני אם היה התקף אחד בלבד אפשר לחשוב על הפסקת הטיפול. כמובן שתמיד יש סיכון שהתקף יחזור (גם אם הוא נמוך אחרי שנים), אבל צריך לשקול את הסיכון אצלך ואת היתרונות שבהפסקת טיפול עם הרופא המכיר אותך. שבת שלום דר' גיורא הידש