שתי הפרעות אישיות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/05/2007 | 23:50 | מאת: בחור

האם אפשר לסבול משתי הפרעות אישיות בו זמנית? האם הפרעות אישיות ניתנות לריפוי? אם כן, אז איך? תודה

18/05/2007 | 13:06 | מאת: דור

שלום רב לפי מדריך האיבחון, כיום יש 10 סוגים של הפרעות ספציפית באישיות ואבחנה נוספת של הפרעת אישיות לא ספציפית. ישנן הפרעות באישיות שדומות זו לזו וישנן אחרות ששונות או אפילו מנוגדות זו לזו. הבסיס של כל ההפרעות באישיות הוא דומה. אפשר שיהיו 2 ואפילו 5 סוגים שונים באדם אחד, אם אין דפוס אחד שהוא דומיננטי. בכזה מצב מדובר על הפרעת אישיות לא ספציפית. זאת אבחנה אחת. טיפול בהפרעת אישיות הוא בעיקרו פסיכולוגי, בכפוף למוטיבציה שלך להשתנות, כלומר מה אתה רוצה להשיג מהטיפול. נדרשת יכולת לשתף פעולה בטיפול ולהתמיד בו. הטיפול יכול להיות בגישה דינמית או התנהגותית או במשולב. ראוי לציין שלא מדובר במחלה ולכן אין מדברים במושגים של ריפוי וכיוצ"ב. בברכה

19/05/2007 | 08:22 | מאת: תמימי

בחור יקר הפרעת אישיות היא לא תכונה שניתן למדוד אותה באמצעים מדעיים או רפואיים. מדובר בהתרשמות קלינית של רופא או פסיכולוג, לפי דפוסי התנהגות של האדם. אבל לפעמים אדם מתנהג בצורה מסויימת, שיכולה להחוות כהפרעת אישיות בורדרליין למשל- לא כי יש לו הפרעת אופי מתמשכת, אלא כי הוא נמצא במשבר אקוטי בחייו, שגורם לו לתסמינים של אותה הפרעה. צריך להזהר מהנושא ולא לקחת אותו כתורה מסיני. כולנו יכולים לאבחן את עצמינו כמעט בכל ההפרעות. כי מדובר בתכונות אופי, ולמי מאיתנו אין מאפיינים תלותיים, מה זה הופך אותנו להפרעת אישיות תלותית? מי מאיתנו לא נוטה לפעמים לראות את עצמו ואת העולם כשחור או לבן- מה זה הופך את כולנו לבורדרליין? למי אין מאפיינים נרקסיסטיים ופצעים נרקציסטיים- זהו, אנחנו הפרעת אישיות? לדעתי צריך לשנות את האבחנות הללו ולהוציא את האבחנות המתארות קווי אישיות ללא אבחנה גופנית, גנטית או ביולוגית אחרת- המראה שהסיבה להתנהגות היא אורגנית. כי אותו סימפטום יכול להיות מוסבר באלף תיסמונות. וקשה לקבע אדם באותה תסמונת, כשהיא לא לגמרי מוכחת מדעית ורפואית. שבת שלום תמי.