רספירדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/05/2007 | 23:48 | מאת: אחות

שלום רב, מעוניינת להבין איך יתכן שאחרי הצלחה בטיפול ברספירדל כדורים ואחרי שהמטופל הגיע לאיזון יחסי החליפו את הטיפול לרספירדל זריקה ואחרי שבוע המצב חזר לקדמותו , האם זה יתכן ומה הטיפול הנכון ? האם יש תחליף לרספירדל ממשפחת התרופות של "הדור החדש"? תודה.

18/05/2007 | 13:18 | מאת: דור

שלום רב זה ייתכן אם נתנו מינון נמוך מדי של הזריקה. כאשר עוברים מכדורים לזריקה ארוכת טווח צריך להתאים את המינון הנדרש. הזריקה ניתנת רק לחולים בסכיזופרניה שהיו מאושפזים מס' פעמים ואינם יכולים לשתף פעולה בטיפול פומי (דרך הפה) ולכן הפתרון זה להתאים את המינון. בברכה

19/05/2007 | 15:23 | מאת: דר' גיורא הידש-מנהל הפורום

לאחות אכן הסיבה להחמרה אינה ברורה, יתכן שמדובר על מינון. בכל אופן מדוע לא לחזור לרספרידל שעזרה בעבר? מדוע החליפו את התרופה? שבת שלום דר' גיורא הידש