פרנויה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/05/2007 | 15:18 | מאת: קרן

שלום דר' אני בת 29, יש לי אח בן 24 ואימא בת 54.לפני כחצי שנה אמא שלי פוטרה מעבודה שעבדה שם המון שנים.בתקופה האחרונה של עבודתה היו לה כל הזמן מחשבות שכולם שם נגדה וזוממים נגדה כל מיני דברים.זה התחיל עוד לפני כמה שנים כאשר פשטה שמועה אצלה בעבודה שיש שם מצלמות ומצוטטים להם לטלפונים(היא עבדה ברשת חנויות מאוד גדולה). היא בן אדם מאוד ישר אבל גם מאוד תמימה והיא פחדה שחס וחלילה לא "ילבישו עליה איזה תיק". עם השנים הפחדים שלה התגברו, ואני לא יודעת כבר מה היה נכון ממה שהיא סיפרה לי ומה היא המציאה(שלא בכוונה).היא רבה שם עם אנשים מסוימים ובסופו של דבר פיטרו אותה. אני הייתי כל הזמן לצידה וכאשר היא פוטרה היא פתאום התחילה להאשים אותי בכל מיני דברים.ועכשיו המצב מאוד החמיר - היא חושבת שכל המשפחה נגדה, שכולם מתעללים בה ורוצים שהיא תמות ורוצים את הכסף שלה (שאין לה).ועוד כל מיני דברים לא הגיוניים בכלל.אני אומרת לה ללכת לפסיכולוג והיא לא רוצה. נורא קשה לי לסבול את זה מכיוון שלי יש גם בעיות עם מערכת העצבים.אין לי סבלנות כבר אליה ואני מתפרצת עליה וצועקת,למרות שאני יודעת שאסור לצעוק עליה במצב שלה.אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואיך לרפא אותה(אם זה אפשרי בכלל). עלי עוד לציין, שלפני 5 שנים לאמא שלי היה סרטן שד,וזה כמובן גם השפיע עליה היא כל הזמן פוחדת ואומרת שהיא חולת סרטן,למרות שהבדיקות שהיא עושה תקינות.היא נמצאת בפחד תמידי שהיא תמות(לצערי אבא שלי נפטר מלוקימיה וסבתא מצד אמא נפטרה מסרטן מי הגס). איך אני צריכה להתנהג איתה, ואיך לשכנע אותה ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר? הצרות רודפות אותנו כל החיים וזה לא פלא שאנחנו(גם אני וגם אמי) בדיכאון.אני מאוד רוצה לשנות את החיים שלי ורוצה לעזור לאמא שלי. אנא עזור לי

16/05/2007 | 16:58 | מאת: דו?רו?ן

בשלב ראשון כדאי יותר ללכת לכוון הפסיכיאטריה או לפחות לשכנע אותה ללכת לעשות בדיקות כלליות אצל רופא המשפחה ולספר לו על המצב אולי הוא יצליח לתת לה כדורים שיעזרו לה .הרבה סבלנות ותמיכה ולהמשיך לנסות "לשכנע" אותה ללכת לטיפול שיכול מאוד לעזור לה.

16/05/2007 | 19:40 | מאת: דור

שלום רב תיאורטית, את יכולה לעזור לה במגוון דרכים עדינות, אבל מעשית, כל פעולה שתעשי תתפרש על ידה בצורה מעוותת כאילו את רוצה להרע לה, כי זה חלק מהפרנויה שלה. למעשה, ייתכן שעדיף לך לא לעשות כלום, אלא אם המצב יתדרדר לאלימות או לאובדנות ואז חייבים להזמין פסיכיאטר לביקור בית או להביא אותה לבדיקה פסיכיאטרית. במקרים כאלה תיתכן הסלמה בתוך המערכת המשפחתית ולכן יש לפעול בכיוון רק אם קיימת תחושת מסוכנות פיזית מיידית וממשית. בברכה

19/05/2007 | 13:44 | מאת:

לקרן תודה לדורון, המצב לא קל וצריך ללכת על חבל דק של להיות איתה אבל לא לריב איתה. המטרה היא להביאה לפסיכיאטר ואת צריכה לחשוב מי יכול לעזור, רופא המשפחה? אחיך? אחים של אמא-דודים, חברים או כל אדם אחר שמבין עניין ויכול לעזור. שבת שלום דר' גיורא הידש