ציפרלקס וציפראמיל (דחוף)

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/05/2007 | 22:08 | מאת: ש

אני מטופלת בציפרלקס. היום בבית המרקחת, הרוקחת נתנה לי ציפראמיל ואמרה שזה אותו הדבר. אולם, שמתי לב שהחומר הפעיל בציפראמיל הוא citalopram, ובציפרלקס הוא ecitalopram. מה לעשות? האם להשתמש בכל מקרה בציפראמיל? מה גם, שהציפראמיל הרבה הרבה יותר זול (למרות שהיא מיוצרת על ידי אותה חברת תרופות). מוזר.

16/05/2007 | 00:33 | מאת: דור

שלום רב 1. מדובר על שתי תרופות שונות ולכן לרוקח אסור להחליף ביניהם. 2. יש ויכוח בספרות מה ההבדלים, אם בכלל, בין השניים. כמו שאת מבינה זה נושא שנוי במחלוקת. היצרן טוען כמובן שיש הבדלים אבל יש לו אינטרס כי רק על הציפרלקס יש פטנט, בעוד שהפטנט על הציפרמיל נגמר מזמן. בברכה

16/05/2007 | 00:49 | מאת:

לש. תודה לדור, בשתי התרופות יש את אותו החומר הפעיל, ההבדל הוא שבציפרלקס הוציאו חומר אחר שאינו פעיל ונמצא בציפרמיל. כך שרבים מעדיפים את הציפרלקס שהוא "נקי" יותר, אבל מצד שני כפי שנאמר החומר הפעיל זהה בשתי התרופות. בכל אופן, אין בעיה שתשתמש בציפרמיל עד אשר תשיג את הציפרלקס. כל טוב דר' גיורא הידש