ציפרלקס או פלוטין ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/05/2007 | 21:59 | מאת: יוסי

שלום רב אני לוקח ציפרלקס 10 מ"ג מזה 3 שנים. הכדור מאוד עזר לי בעניין הדכדוך והדכאון שהייתי בו . ולאחרונה אני מרגיש ירידה בהשפעת הכדור וגם הניסיון לעלות ל 20 מ"ג לא כל כך צלח ישנתי הרבה והרגשתי כמו זומביט ותופעת הלוואי של העייפות לא עוזבת אותי ויש מקרים שאני ישן כ- 14 שעות ביום. לאחרונה החלפתי פסיכיאטר ובהמלצתו הוצע לי לעבור לכדור פלוטין 20 מ"ג. לדבריו כדור זה נותן אנרגיה . א- האם נכון ומקובל הדבר להחלפת ציפרלקס בפלוטין . ב- האם לא הגיע הזמן להפסיק את הטיפול ? בתודה יוסי

16/05/2007 | 00:29 | מאת: דור

שלום רב 1. פרוזק=פלוטין היא תרופה יותר מעוררת מציפרלקס ולכן ההחלפה נכונה. 2. סיום טיפול בתרופות- רק אם אין לך סימפטומים בכלל תקופה ממושכת (חצי שנה לפחות). זה תנאי הכרחי. לפי מה שרשמת כאן נראה שלא הגעת לשלב זה. בברכה

16/05/2007 | 00:47 | מאת:

ליוסי תודה לדור, הנושא של סיום הטיפול הוא שאלה אישית שרק הרופא המכיר אותך יכול להשיב עליה, אבל כפי שציינת עדיין המצב אינו אופטימלי אז מדוע לחשוב על סיום הטיפול? הפרוזק והציפרלקס פועלים באותו המנגנון והפרוזק מעוררת יותר. אפשר לחשוב גם על מעבר לתרופה מקבוצה אחרת. כל טוב דר' גיורא הידש