לדור ולד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/05/2007 | 11:25 | מאת: ריקי

שלום לכם, אחרי חצי שנה של מעבר מפרימוניל לויפקאס 375 ליום XR ללא הצלחה לצערי החלטתי שברצוני לעבור לתרופה אחרת, ולאור נסיוני אני מעונינת לחזור למשפחת הטריציקלים כמו הפרימוניל שהוא הכי עזר לי מכולם. האם לעבור לאוטרול? או טופרניל ? לפי מה שקראתי הם דומים לפרימוניל שלקחתי בעבר ויותר חזקים מהויפקאס XR ביום שלישי יש לי פגישה עם הפסכיאטר ורציתי לשמוע את דעתכם תודה ריקי

13/05/2007 | 19:37 | מאת: דור

שלום ריקי, זה נכון שטריציקלים יותר חזקים למי שיש לו דיכאון חמור ובמיוחד דיכאון אנדוגני. המינון של כל הטריציקלים עבור דיכאון הוא 150-250 מ"ג ליום. מתחילים מ-25-75 מ"ג ליום ועולים בהדרגה. פרימוניל וטופרניל זאת אותה תרופה שמיוצרת בבתי חרושת שונים. כאמור, ניתן לשקול גם אלטרול או דפרקסן. ההבדלים זה ביחס ההשפעה על הנוראדרנלין לעומת הסרוטונין וגם אם את צריכה תרופה שהיא יותר מעוררת או יותר מרגיעה. ישנן מס' מגבלות רפואיות שצריך לעקוב אחריהן כמו השפעה על פעילות הלב. בברכה

15/05/2007 | 00:00 | מאת:

לריקי תודה לדור ואנימצטרף לדבריו כל טוב דר' גיורא הידש