אין חכם כבעל נסיון.....

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/05/2007 | 08:58 | מאת: שלי

ניסיתי המון תרופות נגד דכאון וחרדה, תופעות הלוואי הקשו עלי, במיוחד ההשמנה, חוסר העיניין במין, והתחושה כאילו אני במאניה דיפרסיה. רגע אחד שמחה ולאחריו-מזילה דמעות מתוך יאוש. כרגע אני לוקחת סימבלטה(60 מ"ג) וקלונקס. אני חסרת מוטיבציה וחלשה גופנית ונפשית. אני בת 55 ומרגישה כמו בת 100... רק בקבר אזכה לשלווה? אם היה לי אומץ הייתי שמה קץ לחיי. אבל יש לי משפחה שאיני יכולה לעולל להם זאת. חוץ מזה הבריאות הכללית שלי בשפל כולל כאבים ותחושה של שפעת תמידית. אני בטיפול ומקיימת בדיקות כלליות כל חצי שנה. אבל נראה לי שאין לרופאים זמן בשבילי. אינני יודעת מדוע אני כותבת לכם. אבל איני יודעת כבר למי לפנות!

13/05/2007 | 19:30 | מאת: תמימי

ניסית טיפולים משלימים? לפעמים דיקור עושה פלאים, לפעמים שיאצו, לפעמים מסאג'ים שווה לנסות, מה כבר יש לך להפסיד? תחזיקי מעמד תמי.

14/05/2007 | 01:29 | מאת: שלי

תמימי, ניסיתי הכל הכל הכל.... יש למישהו עיצה בשבילי???

14/05/2007 | 22:35 | מאת: מירי 2

הי שלי כמה זמן את נוטלת סימבאלטה? לפעמים לוקח זמן (יותר מחודשיים) עד שמתחילים להרגיש את ההשפעה המירבית של תרופה. לי לקח עם סימבאלטה 3 חודשים עד שחלפו כל התסמינים והתחלתי להרגיש טוב, למרות מחירים של תופעות לוואי. לגבי התחושה של חולשה וזיקנה- האם את מנסה לעשות פעילות גופנית כלשהי? את בטח יודעת שצעידה נמרצת הינה דבר מומלץ ביותר, ואני יכולה לומר על עצמי שכשאני מתמידה בהליכה יום יום לפחות 40 דקות או שעה, אני מרגישה פתאום חיות ועירנות רבה. אני צריכה לעיתים להילחם בעצמי ובעייפות שמשרה התרופה בכדי לצאת לטבע להליכה. התקחי עצה זאת ממני? היא תעזור לך. לגבי טיפול אלטרנטיבי בנוסף- אם משהו טוב לך, ואת יכולה להרשות לעצמך- הפכי אותו לדבר קבוע. שיאצו זה נפלא בעיני. האם במשך היום את מפנה זמן ליצירה, או לימוד כלשהו, או מפגש של עשיה חברתית? קחי חוג כלשהו, דבר שאת אוהבת. בהתחלה לכי גם בלי חשק, הלחמי בחוסר החשק הזה בנקיטת פעולה - קומי ועשי גם אם רע ומר! ותראי כיצד תחזרי הבייתה. צעד אחר צעד. בעקשנות. הרבה נמצא בידינו וברצון שלנו להרגיש מחוברים לחיים. אני מבינה את הרגשתך ושולחת לך חיבוק מחזק. מירי.

14/05/2007 | 23:55 | מאת:

לשלי אכן ישנם "מקרים" שאינם מגיבים כל כך מהר לטיפול, במיוחד אם ישנה בעיה פסיכולוגית או משפחתית ברקע, במצבים אלו כדאי וחשוב להגיע לטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול התרופתי. העייפות ותחושת השפעת עלולים להיות מהצימבלטה, אבל כדאי להגיע לחוות דעת נוספת שיתכן שתמצא מוצא ואת התרופה שתעזור לך. כל טוב דר' גיורא הידש