גמילה מקלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/05/2007 | 20:32 | מאת: יעקב

שלום רב ד"ר הידש אני מנסה לאחרונה להיגמל מקלונקס לאחר שימוש של כמה שנים, כאשר זה מכבר שמתי לב שהוא גורם לי לתחושות אי שקט במוח כשמתקרב זמן נטילת הכדור. הפסקתי בהדרגה, ואני כשבוע וחצי ללא קלונקס. הגמילה מאוד קשה, פיזית ונפשית. רציתי לשאול אם ניתן להיעזר בזמן הגמילה בתרופה אחרת ממשפחת הבנזודיאזפינים, או שלענין זה הם אחד וזה נחשב כשבירת הגמילה. אמנם רשמו לי אוטרקס שזה ממשפחה אחרת והבנתי שאינו ממכר, אבל הוא לא ממש מיקל עלי. בתודה יעקב

12/05/2007 | 21:32 | מאת: לוקה בOCD וTS שעושה עבודת מחקר

טוב שאתה נגמל! מדובר בכדור ממכר! בהצלחה!

13/05/2007 | 00:43 | מאת: דור

יעקב שלום, לא רשמת איזה מינון של קלונקס לקחת ומה הסיבה שהחלטת להיגמל ממנו? אם מאד קשה לך ניתן לקחת אסיוול 2 מ"ג ליום לשבועיים ואח"כ 1 מ"ג ליום לשבועיים נוספים. זה יפחית את הסבל שלך באופן מיידי לחודש הקרוב. שים לב שגם האסיוול ממכר. אפשרות אחרת, לקחת טרזודיל 50 מ"ג או ג'ילקס 25 מ"ג שהם נוגדי דיכאון עם השפעה מאד מרגיעה ואינם ממכרים ולכן ניתן לקחת אותם גם באופן קבוע וממושך, בד"כ בערב לפני השינה. אוטרקס היא תרופה אנטי-היסטמנית מהדור הישן. מומחים להתמכרויות טוענים שיש התרגלות והתמכרות גם לאנטי-היסטמנים מסוג זה, למרות שפסיכיאטרים לא מכירים נושא זה ולעיתים ממליצים על פנרגן או אוטרקס שהם כאמור גם ממכרים. בברכה, דור.

14/05/2007 | 23:41 | מאת:

ליעקב תודה למשיבים, מבחינתך אין הבדל אם לוקחים בנזודיאזפין אחר, כמובן שעדיף הוואליום שמשך פעולתו ארוך. בכל אופן איני רואה בעיה ב"שבירת הגמילה" אפשר להגמל לאט כי אין לך מה למהר. אם תיטול פעם או פעמיים בשבוע קלונקס או וואליום אז אין מדובר על התמכרות. ואחר כך עם הזמן תוכל להפסיק לגמרי ללא קושי כל טוב דר' גיורא הידש