התקפים מוזרים - בת 25

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/05/2007 | 20:19 | מאת: יעלי

בחודשים האחרונים יש לי מידי פעם התקפים מפחידים, שלרוב קורים אחרי שתיית קפה או הליכה ממושכת ומהירה. זה נראה כמו התקף פאניקה, אבל זה לא, כי אני לא סובלת מחרדות או מבעיות פסיכולוגיות ובכל זאת, התופעות הן גם -הדגש- התנהגותיות : -סדגש- עצבנות, חוסר סבלנות, בעיות בקואורדינציה ובלבול ויש תופעות -הדגש- פיזיולוגיות -סדגש- כרעד קל בידיים, הרגשה של חולשה ברגליים, אבל ההליכה היא קופצנית ומעט מרחפת, יש לי דופק מואץ והעסק נרגע כשאני אוכלת ובד"כ אוכלת המון עד שההתקף נרגע. רופאת המשפחה אמרה לי שזה נראה לה כמו נפילת סוכר, אבל כשמדדתי סוכר ב"התקף" כזה, שעתיים לאחר שתיית קפה, הסוכר היה תקין - 78. אני מיואשת. ברור לי שיש קשר כלשהו לסוכר, כי זה גם קרה לי פעם לאחר אכילת סוכריה (גם שעתיים אחרי) ומצד שני, אין לי סוכרת ואני מרגישה שאין לי שליטה על התופעות האלה, למרות שלמדתי שהן לא מסוכנות ושאכילה פותרת את הבעיה. מה זה כן יכול להיות?

12/05/2007 | 20:50 | מאת: גלית

הי! בתקופה של התקפי החרדות הקשים שלי לא יכולתי לשתות קפה חם כי זה היה עושה לי בדיוק מה שתארת. ועד שהתחלתי טיפול הייתי שותה רק קפה קר עם קרח. הגעתי למצב שהייתי מפחדת לשתות את הקפה החם כי ידעתי מה מחכה לי אחרי. תבדקי את הבעיה לעומק כי זה לא רק הקפה. בהצלחה.

13/05/2007 | 01:02 | מאת: דור

השאלה אם הרופאה ביצעה את כל הבדיקות הנדרשות כדי לשלול בעיה גופנית. זה יכול להיות חרדה ואז הטיפול הוא אנטי-חרדתי. פני לפסיכיאטר לבדיקה.

13/05/2007 | 11:19 | מאת: כלנית

יעלי, הקפאין כשלעצמו יכול להאלות דופק,להגביר חרדה במידה וסובלים ממנה ולגרום לחוסר סבלנות ועצבנות. לדעתי מומלץ לך להמנע. תרגישי טוב.

14/05/2007 | 23:41 | מאת:

ליעלי תודה למשיבים ואכן השאלה החשובה ביותר היא מה האבחנה, אבחנה נפשית נעשית אחרי ששוללים בעיה גופנית, לכן חשוב לבדוק את כל ההבטים הגופניים ורק אחר כך לחשוב על מצב של פאניקה שעלול להיות גם ללא חרדות בין ההתקפים. כל טוב דר' גיורא הידש