האם יעזור לי טיפול תרופתי ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/05/2007 | 13:02 | מאת: רונאל111

היי.. יש לי שאלה\בעיה שאני מקווה שמישהו יוכל לענות לי עליה: אני בחור בן 27,שהיה בקשר עם בחורה בת 22-אהבה ענקית... במשך כל השנתיים היא היתה עם ספקות לגביי ולא היתה בטוחה אם זה הדבר האמיתי(אני הראשון בחייה),במשך שנתיים איומות אלו כל הזמן נדחיתי הלוך ושוב על ידה ונפרדנו שוב ושוב למרות שכל הזמן היא לא הפסיקה לאהוב אותי ואני אותה בעוצמה. בכל פעם שזה קרה נקרעתי,והלב התנפץ לרסיסים קטנים ולמעשה אני מסתובב עם סלע ענקי ששוקל כמה טונות בתוך החזה ואני לא מפסיק לחשוב עליה ולהסתובב עם "המחשבות הטוחנות " האלו פשוט כל הזמן,כל רגע,כל שניה עד שהיום אני מרגיש מותש נפשית... לפני שבועיים סיפרה לי שיש לה מישהו וזה לגמרי ריסק אותי והחלטתי שאני לא יכול יותר עם הכאב הזה והמחשבות הכפייתיות האלו בראש ופניתי לרופאת המשפחה שנתנה לי רסיטל...כמו כן אני בטיפול פסיכולוגי מזה שנה...(שפרט לכמה תובנות שהגעתי אליהן בזכותו,אני לא מרגיש שזה עוזר לי יותר מידיי)... שאלתי היא האם הכדורים הללו יקלו על הכאב העצום שאני כבר לא יכול להכילו והאם אני אצליח סוף סוף לקבל קצת שקט ומנוח מהמחשבות האלו לגביה ? אני כבר לא יודע מה לעשות....

13/05/2007 | 00:54 | מאת: דור

שלום רב אתה חייב למצוא לך אהבה חדשה, בת זוג חדשה. מדוע אתה משקיע כ"כ הרבה זמן ואנרגיה על משהו אבוד? לא חבל? הכדור שרופא משפחה נתן לך יכול לעזור. צריך לקחת אותו כל יום במשך 4 שבועות לפחות בשביל לדעת אם הוא עוזר. עדיין- אתה צריך לשנות את ההתנהגות שלך לכיוון יותר מציאותי. אולי טיפול פסיכולוגי בגישה התנהגותית יתאים יותר מהטיפול הדינמי שאתה מקבל כיום. בברכה

14/05/2007 | 23:36 | מאת:

לרונאל הטיפול העיקרי הוא הטיפול הפסיכולוגי וזה מה שחשוב. לעתים אדם מבקש הקלה מהכאב גם אם אין פתרון שורש לבעיותו (הטיפול הפסיכולוגי הוא טיפול השורש), כאן אולי הרסיטל עשויה לעזור, אבל תצטרך לנסות ולראות אם הרסיטל יעזור לך. כל טוב דר' גיורא הידש