רסיטל לילדה בת 11

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/05/2007 | 12:05 | מאת: גלית

שלום ביתי בת 11 מטופלת ע"י פסיכיאטר ילדים עקב חשיבה אנורקסית, דימוי גוף לקוי, מצב רוח ירוד באופן תמידי. הרופאה נתנה לה רסיטל. בשבוע הראשון רבע כדור לאחר מכן חצי כדור. הרופאה אמרה שצריך בהדרגה להגיע לכדור שלם. בגדול אני רוצה לציין שיש שיפור במצבה של הילדהץ היום קניתי כדורים בבית מרקחת בפעם השניה והרוקחת אמרה לי שבדרך כלל לא נותנים רסיטל לפני גיל 18. האם זה נכון? האם הטיפול התיארתי לך נשמע הגיוני? תודה

12/05/2007 | 12:25 | מאת: דור

שלום רב הרוקחת צודקת שרסיטל לא אושרה לטיפול בילדים. עפ"י ה-FDA התרופה היחידה שניתן לתת לילדים בגילה היא פרוזק=פריזמה=פלוטין. כל שאר התרופות מסוג SSRI מיועדות רק למבוגרים. אבל ייתכן שהפסיכיאטר שלכם חושב אחרת ולכן צריך לשאול אותו מה היו השיקולים שלו. בברכה

12/05/2007 | 12:56 | מאת: לוקה בOCD וTS שעושה עבודת מחקר

אני נער בן 14 וחצי (פחות או יותר) וניסיתי כבר: פריזמה, פלוטין ופבוקסיל. זה אשר פסק לקחת תרופה זו, הוא פרופסור מבין בתחום ולכן אני מניח שבמקרים מסויימים ניתן לקחת מינים שונים של SSRI. אך זו הנחה בלבד והתייעצות עם פסיכיאטר, היא רצויה מאוד.

12/05/2007 | 17:49 | מאת: ירון

ראשית, פרוזק אינה התרופה היחידה שאושרה לטיפול בילדים. לוסטראל וגם פבוקסיל אושרו לטיפול בילדים (פבוקסיל רק לOCD). הפסיכיאטרית עשתה נכון שרשמה רסיטל- זוהי תרופה עדינה עם מעט תופעות לוואי והכי ספציפית מכל משפחת הSSRI.

13/05/2007 | 13:52 | מאת: דור

תוכל לקרוא על כך במאמר המקיף של פרופ` בן עמי סלע: http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=2815 בארה"ב רסיטל=ציטלופרם נאסר לשימוש לילדים ונוער מתחת לגיל 18.