אפשר עצה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/05/2007 | 15:06 | מאת: דניאלה

לד"ר הידש שלום הבן שלי סובל מהפרעה דו קוטבית מניה דפרסיה. מסרב בכל תוקף לקבל טיפול אושפז מספר פעמים עקב התקף פסיכוטי חריף יש לציין שבתקופות רמסיה הוא עובד ומתמיד {עד ל"נפילה הבאה"} יש לו חברה קבועה.לאחרונה הם מדברים על חתונה.כמובן שהחברה לא יודעת כלום על מצבו היא בחורה צעירה ומאז שהם חברים הוא בתקופה רמסיה. המשפחה שלה מאוד אוהבים אותו הוא בחור חיובי מאוד . אבל אני מבחינה מצפונית לא שקטה .ולא נראה לי בסדר שהוא מסתיר את מחלתו למרות שגם אים נספר לא יבינו עד שיחשפו לבעיה.כך קרה עים חברה קודמת שלו שנפרדה ממנו על רקע התקף כתוצאה מסרובו לקבל טיפול. שאלתי מה עושים האם אני אמורה לספר לחברה או למשפחה {נראה לי שיביא סוף לחברות}או שהוא צריך לספר מה שלא נראה לי שיעשה . אני יודעת שזאת שאלה קשה .אבל בכל זאת אשמח לקבל תשובה תודה מראש

07/05/2007 | 19:15 | מאת: מיכאל

שלום דניאלה השאלה שלך היא בכלל לא מתחום הפסיכיאטריה אלא מתחום של אתיקה. נראה לי שאין כל-כך ספק שהסתרה כזו ממישהי שהולכים להתחתן איתה היא לא הוגנת בעליל. מצד שני, התערבות בוטה ואכזרית מצידך בחיים של הבן שלך בצורה של לספר למשפחה שלה או לה ישירות, הוא גם בעייתי מאוד, וגם יכול לגרום לנתק קשה שלך מהבן במידה וזה יוודע לו, וזה יוודע במוקדם או במאוחר. נראה לי שאין לך ברירה אלא לשכנע אותו לספר, ואם לא תצליחי, אז אלו החיים שלו ואין לו חובה חוקית לספר לחברה שלו על ההפרעה, אלא רק מבחינת ההגינות הבסיסית.בסופו של דבר הוא יסבול מאוד מכך שהוא לא מספר, ולכן השכנוע שלך יכול לבוא מתוך האינטרס שלו ולא שלה. בברכה מיכאל

09/05/2007 | 00:18 | מאת:

לדניאלה תודה למיכאל ואני לא יכול לומר את הדברים טוב יותר. כל טוב דר' גיורא הידש