שאלה של כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/05/2007 | 23:03 | מאת: a

שלום הייתי כאן כבר פעם אז שוב שלום. אני כבת 30 לוקחת סרוקסט כחודש וחצי כשלפניו לקחתי פקסט במשך אולי שנה וחצי ואף יותר. עזבתי את הפקסט מכיוון שעשה לי נפיחות בבטן וכאבים בה-עד להבנתי שזה מהפקסט. היום עם הסרוקסט יש לי תחושת תשישות עייפות, מתח בגוף, חוסר יציבות בראש- מאין תחושת נידנוד לא יציב . (אני לא עובדת כרגע ולכן אני כל יום כמעט ישנה בצהריים דבר שלא היה) מרגישה את עצמי נלחמת בעייפות כדי לא להרדם אך אין בכוחי לעצור זאת, רק לעיתים. לפני כשלוש שנים בערך לקחתי סרוקסט שעזר לי והפסקתי. יכול להיות היום שהוא לא עוזר יותר? מה עוד אני יכולה לעשות עם הכדורים האלו? אני לא רוצה לחזור שוב לפקסט. יכול להיות שהתופעות האלו עוד יעלמו?איך עוברים לתרופה אחרת?אני פוחדת. יש לציין שאני לוקחת גם לוריוון 1 ליום. וסובלת מתופעות חרדה, כמו דפיקות לב מואצות ומורגשות מאוד, הזעה, חום קור. זקוקה לעזרה בבקשה תודה מראש

07/05/2007 | 15:21 | מאת: אריאל

יתכן שהסרוקסט מרדים אותך ואצל אחרים הוא דווקא עושה אגיטציה. השאלה היא מתי את לוקחת את הכדור? אולי כדאי לקחת אותו לפני השינה ? אפשר גם לבקש מרופאת המשפחה בדיקות דם לראות שהעייפות לא נובעת מאנמיה או חוסר ברזל כדי לשלול משהו אורגני תרגישי טוב אריאל

07/05/2007 | 17:04 | מאת: דו?רו?ן

סרוקסט ופקסט זה אותו כדור שאחד זה הכדור המקורי והשני הוא כדור גנרי כך שאת לוקחת את אותו כדור , במידה ולא עוזר פני לרופא המטפל לבדיקה מחודשת של הטיפול יתכן ויהיה צורך או להעלות מינון (יתכן בהפרעת חרדה מינון גבוהה יותר) או להחליף כדור לכדור אחר מצ"ב קישור על הכדור: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=202

09/05/2007 | 00:08 | מאת:

שלום, תודה למשיבים ואכן לא החלפת תרופה אלא מדובר על אותה התרופה משני בתי חרושת שונים. את כותבת שהסרוקסט=פקסט הם בהשפעה לא מלאה ואת זקוקה עדיין ללוריון, לכן אני חושב שצריך לשקול עם הרופא המכיר אותך את החלפת התרופה לתרופה שתתאים לך יותר ותפתור את כל הבעיות ללא תופעות לוואי. כל טוב דר' גיורא הידש