פרופיל תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/05/2007 | 22:47 | מאת: ירון

שלום, לאיזו תרופה יש פרופיל תופעות לוואי נוח יותר- לוסטראל או ציפראמיל? אני עובר תרופה מכיוון שפבוקסיל גרמה לי לעצירות, כאבי בטן ושלשולים וזה היה מאוד לא נעים בלשון המעטה... לכן, אני לא רוצה לחזור על הטעות..

07/05/2007 | 12:57 | מאת: דור

שלום רב לפבוקסיל יש כאמור הרבה תופעות לוואי שקשורות למערכת העיכול ודנו בכך בעמודים הקודמים. באופן כללי, לציפרמיל יש פחות תופעות לוואי, אבל באופן ספציפי למערכת העיכול דווקא לוסטרל עדיפה. לוסטרל לא נמצאת בסל הבריאות. למיטב ידיעתי, כיום קופ"ח מאוחדת היא היחידה שמסבסדת אותה אבל צריך לבדוק. אם אין לך אפשרות ללוסטרל אז אפשר לנסות פרוזק. בברכה

08/05/2007 | 01:37 | מאת: ירון

תודה על תשובותיכם. אם כך גם לציפרמיל יוכלו להיות תופעות לוואי במערכת העיכול?(עם פבוקסיל לצערי התופעות היו לא קלות ולא חלפו כל משך השימוש). דבר נוסף- בקשר לפבוקסיל יש קישורים שמראים שאכן יש לה יותר תופעות לוואי במערכת העיכול(לא מצאתי בינתיים..)? ושאלה אחרונה- תרופות הSNRI מתאימות גם לOCD או עקב ההשפעה על אדרנלין הן מגבירות חרדה ולכן פחות מתאימות? תודה

08/05/2007 | 01:43 | מאת: ירון

קראתי איפשהו שיש כזה דבר מינון אחזקה לOCD. שאלתי היא מתי ניתן לרדת למינון אחזקה? ומהי הכמות של מינון אחזקה(בהנחה שנגיד אני לוקח 200 מג לוסטראל).? 2. קראתי שתרופות SSRI מונעות לחוש רגשות מסויימים. למשל אי אפשר לבכות, לא כפת כל כך מדברים מסויימים, אדישות, ומונעות מלהתאהב עקב התכונות האנטי אובססיביות שלהן (בהנחה שהתאהבות היא פעולה אובססיבית במידה מסוימת) ועקב השפעתן העקיפה על הדופאמין שאחראי על רגשות אהבה. אז האם לא ניתן לקיים מערכת יחסים זוגית ולהתאההב באמת ולחוש אהבה תחת טיפול בתרופות אלה? האם חוויתם זאת?

07/05/2007 | 17:11 | מאת: דו?רו?ן

תופעות לואי הם דבר אישי ולא כל אחד מפתח את תופעות הלואי באותה מידה לכן הכי טוב זה לנסות מצ"ב קישורים עם תופעות לואי אפשריות לשני הכדורים: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=202 http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=306

08/05/2007 | 23:53 | מאת:

לירון תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם. אכן חשוב לזכור שכל התרופות הללו פועלות במנגנון דומה לכן גם תופעות הלוואי דומות, רק השכיחות שונה לפי המחקרים השונים שנעשו. אבל סטטיסטיקה אומרת מעט מאוד עליך אישית כל טוב דר' גיורא הידש