סכיזופרניה פשוטה או דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/05/2007 | 15:15 | מאת: אלי

מה ההבדל בין סכיזופרניה פשוטה ללא עבר או הווה של סימנים תיובים או פסיכוזה לבין דיכאון עמיד איך אפשר להבחן זאות הרי התסמינים דומים מאוד אני שואל זאות מפני שהבחנתי לא ברורה כל כך חלק מהרופאים טוענים שיש לי סכיזופרנה פשוטה לא טיפוסית וחלק חולקים על אבחנה זו וטוענים שזה דיכאון עמיד איך ניתן לאבחן בעיה זו.

06/05/2007 | 19:24 | מאת: תמימי

אלי למיטב ידיעתי סכיזופרניה פשוטה כבר לא קיימת בDSM. אולי אני טועה. בכל מקרה, הרבה יותר אופטימי זה להאמין שמדובר בדיכאון וניתן להתגבר עליו. תרגיש טוב תמי.

06/05/2007 | 21:32 | מאת: דור

שלום רב סכיזופרניה פשוטה עדיין קיימת ב-ICD שהוא המדריך האירופאי לאיבחון. ההבדל מול דיכאון הוא בכך שבסכיזופרניה קיימת הידרדרות מתמשכת בתפקודים של האישיות, ביכולת הקוגנטיבית, תפקוד של הרגשות וכיוצ"ב. סכיזופרניה היא מחלה פרוגרסיבית- ככל שהזמן עובר המצב נעשה חמור יותר. בדיכאון זה דווקא הפוך- ככל שהזמן עובר יש סיכוי שהדיכאון יעבור (גם בלי תרופות). הבדל נוסף שבסכיזופרניה (גם בלי פסיכוזה) ניתן להבחין במוזרויות והפרעות בחשיבה ובהתנהגות. כלומר לא מדובר רק על הפרעה במצב הרוח. כמו כן, יש לעשות אבחנה מבדלת מול הפרעת אישיות סכיזוטיפלית. בברכה

08/05/2007 | 23:30 | מאת:

לאלי אכן יש דימיון רב בין שתי האבחנות ובמיוחד כאשר הן לא סותרות אחת את השניה. יתכן אדם עם סכיזופרניה פשוטה ועם דיכאון יחדיו. סכיזופרניה פשוטה הועברה ב DSM לקבוצה של הפרעות האישיות ונקראת סכיזוטיפלית. ההבדל כאמור הוא בין ההפרעות בחשיבה שלא קיימות בדיכאון ותתכן גם ירידה קוגניטיבית מתדרדרת למרות שהיא קיימת גם בדיכאון. ההבדל בהרגשה הוא שבדיכאון יש הרבה כוח, כעס וגם חוסר אונים, בסכיזופרניה פשוטה יש יותר ריקנות. עם זאת ההבדל המשמעותי ביותר הוא שדיכאון מתחיל בנקודה X בחיים. הפרעת אישיות או סכיזופרניה פשוטה קיימת מגיל ההתבגרות כל החיים ללא הפוגה. כי האישיות לא משתנה כל טוב דר' גיורא הידש