הריון עם תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/05/2007 | 08:46 | מאת: אלה

אני מתכננת הריון בחודשים הקרובים.אני לוקחת ריספרדל 1 מ"ג.האם יש בעיה עם זה?מה עושים?האם יש תחליף?במרכז הטרטולוגי אמרו לי שזה נחשב קטגוריה C , כלומר אין מספיק סטטיסטיקות על מקרים כאלה שיגידו אם יש נזק או לא.אז מה כן?והאם יש עוד משהו שעלי לבדוק קודם?

06/05/2007 | 13:38 | מאת: דור

שלום רב בד"כ לא נותנים נוגדי פסיכוזה מהדור החדש (ריספרדל, זיפרקסה) לנשים הרות אלא רק נוגדי פסיכוזה מהדור הישן, כמו הלידול ופרפנן, שבטיחותם לעובר הוכחה וגם זה רק אם יש צורך הכרחי שתטופלי בזמן ההריון. הריספרדל לא מומלץ אם את מתכננת להיכנס להריון וכדאי להחליף את התרופה כבר עכשיו. ניתן להחליף להלידול 1-2 מ"ג או פרפנן 4 מ"ג או לנסות להסתדר בלי תרופות. בברכה

07/05/2007 | 18:57 | מאת:

לאלה תודה לדור ואני מצרף לדבריו, יחד עם זאת יש די הרבה ניסיון עם רספרידל ואין עדויות שהוא גורם לנזק בהריון. כך שהרופא המכיר אותך יצטרך להחליט איתך על התרופה למשך ההריון. כל טוב דר' גיורא הידש