מה עושים כשתרופות לא עוזרות? :-(

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/05/2007 | 00:39 | מאת: פרח75

אני סובלת מהפרעת חרדה כללית כבר כמה שנים ולמעשה אחד הדברים שהיום מלחיצים אותי יותר מכל הוא שניסיתי המון תרופות עד היום והן לא עוזרות לי. ניסיתי אפקטין שעשה לי חרדות עוד יותר קשות וגוש בגרון, ניסיתי סרוקסט (40 מ"ג) שלא ממש עזר, ניסיתי ציפרלקס והיום אני על רסיטל 40 מ"ג ועדיין במצבי מתח החרדות הקשות מגיעות. אני לוקחת ברגעים הקשים קלונקס (1 מ"ג) וניסיתי בעבר גם ואבן, אסיוול 10 מ"ג ועוד כמה תרופות שהיום אני כבר לא זוכרת את שמן ו...כלום! איך זה יכול להיות???? מה לא בסדר אצלי? מה עושים במקרה כזה?

06/05/2007 | 13:08 | מאת: ארז

היי, מנסיון אישי דומה ואף קשה הרבה יותר(אין תרופה שלא ניסיתי ותאמיני לי שאני רציני ואמיתי לגמרי, אני יכול לומר לך שכדאי לך לפנות לכיוון התרופות ממשפחת הטריציקליים. אלו אמנם תרופות עם תופעות לוואי לא נעימות(עצירויות,יובש בפה,דופק מהיר), אבל הן יעילות מאוד לאנשים שלא מגיבים לתרופות מהדור החדש. חוץ מזה, ישנו טיפול חדש של TMS(גירוי מגנטי) הנעשה בימים אלו גם בהדסה עין כרם וגם בשלוותה שבהוד השרון. זהו טיפול חדש-ישן מכיוון שכיום הטיפול הוא עמוק יותר. פרטים אודות הטיפול ניתן לקבל דרך מנועי החיפוש כמו google. זה ללא כסף ויש לכך הצלחה רבה. טיפול ממש לא כואב, ללא הרדמה, ללא שום תופעות לוואי. טיפול די מבטיח, אך לא ב - 100% כמו כל דבר בחיים. בהדסה מנסים אותו על אנשים הנוטלים תרופות לפחות 4 שבועות ברצף ובהוד השרון זה נעשה ללא תרופות. אני ממליץ עליו. אישית הייתי אמור להתחיל איתו היום אבל מכיוון שאני נוטל זייבן שאחת התופעות לוואי שלו הוא פירכוס, אינני יכול לבצעו בהדסה ולכן אני מנסה למצות אותו ואם,חס וחלילה, למרות האחוזי הצלחה שלי(ששואפים לאפס בכל הנוגע לתרופות) זה לא יעזור, אני אפנה לשלוותה ללא היסוס. פרופ' גרינהאוס אישית ממליץ על הטיפול והוא בחינם כרגע כי הוא בגדר נסיון על אף שבוצע על לא מעט מטופלים. בהצלחה!!

06/05/2007 | 19:18 | מאת: פרח75

תודה רבה לך על תשובתך ועל ההכוונה. קראתי קצת באינטרנט על גירוי מגנטי ואני מבינה שזה יותר לטיפול בדיכאון עמוק. לא קראתי שזה גם לטיפול בחרדות.

07/05/2007 | 13:12 | מאת: דור

שלום רב תנסי אפקסור XR במקום רסיטל. יש לו השפעה יותר חזקה נגד חרדה. כמו כן, טיפול קוגנטיבי-התנהגותי אצל פסיכולוגית שמתמחה בנושא. ברגעים קשים אפשר לקחת קלונקס 2 מ"ג. למרות שהפרעת חרדה היא לפעמים ממושכת ניתן לטפל בהצלחה. כמו כן, אירועי חיים שונים ומצבי לחץ בחיים גם משפיעים על רמת החרדה. הייתי ממליץ לך בנוסף לעסוק בספורט כלשהו. זה עוזר מאד. בברכה

07/05/2007 | 18:29 | מאת:

לפרח תודה לדור ואני מצטרף לדבריו כל טוב דר' גיורא הידש