לימודים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/05/2007 | 12:20 | מאת: אלי

שלום רב, אני מתקשה בלימוד שפה. הערכות המורים סביבי הן שמדובר בחשש שנובע מפרפקציוניזם ומופנמות. כך או אחרת הייתי מאוד מעוניינת להתגבר על הקושי ואני משקיעה שנים רבות בלימוד אך עדין לא מגיעה לתוצאות ממשיות. (אני קוראת ומקשיבה אך לא מצליחה להביא את עצמי לשוחח, המילים אינן עולות בזכרוני, ואיני מצליחה להרכיב משפטים). בעברית אני נתקלת בקושי דומה (פחות בהרבה) במצבים מסויימים, אך למדתי להתמודד עם זה טוב. האם תרופה כלשהי יכולה לסייע? להפחית לחץ אולי?

07/05/2007 | 17:56 | מאת:

לאלי ישנם אנשים שיש להם כישרון רב ללמוד שפות וישנם כאלו שכישרונם פחות, בדרך כלל כדאי לאדם לנצל ולפתח את הכשרונות שלו אבל כמובן שישנם גם נסיבות מיוחדות ואישיות. בכל אופן הייתי ממליץ לבדוק קודם כל את הנושא של הפרעת קשב ודיסלקציה אם יש לך קושי מיוחד בלימוד שפות. כל טוב דר' גיורא הידש