סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/05/2007 | 19:14 | מאת: בלה

האם סכיזופרניה היא מחלה תורשתית?האם יכול להיות שהיא פוגעת באוכלוסיה הגברית יותר מאוכלוסיית הנשים?במשפחת אימי כל הגברים(אביה ,אחיה ואפילו אחי שלי) חולים במחלה הנפשית ,לעומת זאת הנשים בריאות,האם משמעו שאם יוולדו לי בנים זכרים אף הם יהיו נשאים\חולים במחלה,האם יש דרך לברר זאת?

05/05/2007 | 12:08 | מאת: אריאל

הי בלה סכיזופרניה היא מחלה הפוגעת שווה בשווה בין גברים ונשים, אחוז הסיכוי לחלות בסכזופרניה במהלך החיים עומד על 1%. כן נהוג לחשוב שבנים שנדבקים במחלה חווים אותה בצורה קשה יותר מנשים אבל אין זה אומר שהם חולים מספרית יותר. לגבי תורשה סכיזופרניה אכן נחשבת כמחלה עם גורם תורשתי וזה הכי שכיח בתאומים לדוגמה מקווה שעזרתי אריאל

07/05/2007 | 11:50 | מאת:

לבלה תודה לאריאל ואכן בסכיזופרניה יש מרכיב תורשתי אבל גם סביבתי והשכיחות דומה בין גברים ונשים. אם אין קרובים מדרגה ראשונה שחולים (הורים, אחים) הסיכון שתעבירי את הגן לילדים קטן יותר. כל טוב דר' גיורא הידש