קונצרטה 36 ורידזין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/05/2007 | 16:23 | מאת: איילת

פסיכייטר ילדים המליץ לנו על שילוב קונצרטה ורידזין 10 3 פעמים ביום יש בעיות התנהגות וקשב וריכוז הוא בן 8.6 תוסיף לנו קצת ידע תודה מראש אמא

04/05/2007 | 23:34 | מאת: דור

שלום רב הקונצרטה אכן מיועד להיפראקטיביות, אימפולסיביות והפרעות קשב וריכוז. למעשה מדובר בריטלין ארוך טווח שמשפיע ל-10 עד 12 שעות. לוקחים פעם ביום בבוקר. הרידזין היא תרופה ישנה. היא היתה בעבר נפוצה לטיפול בחולי נפש אלימים (בעיקר סכיזופרנים). היום היא כמעט ולא בשימוש כי שימוש בה כרוך בהמון תופעות לוואי וסיכון לנזקים בריאותיים. המינון אמנם נמוך אבל לידיעה כללית כדאי לדעת את הסיכונים. לעיתים משתמשים ברידזין לתוקפנות אצל אנשים ללא פסיכוזה. זה יכול להיות ילד בבית ספר, או זקן בבית אבות וכו'. כמובן רק עם מרשם של רופא (פסיכיאטר או אחר). חשוב לבצע בדיקת EKG לפני תחילת השימוש ברידזין ולמעשה גם לגבי קונצרטה. בברכה

05/05/2007 | 10:44 | מאת:

לאיילת תודה לדור, אבל רידזין במינון נמוך היא תרופה בטוחה. בדרך כלל אני מעדיף תרופה אחת בלבד, אם הקונצרטה תתאים לילד עד סביר שפעילות היתר תפחת ומצבו ישתפר. הייתי ממליץ לנסות ולהסתדר בלי הרידזין שתפקידה לא לטפל בהפרעת הקשב אלא רק להרגיע. כמובן שאם אין ברירה והרידזין עוזר בהרגעה אז אפשר להשתמש בה בביטחון. בכל אופן התשובה מאוד אינדיווידואלית ואני חושב שהעקרונות של הטיפול ברורים. שבת שלום דר' גיורא הידש