הבן הולך ונגמר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/05/2007 | 22:14 | מאת: אמא בוכה

לד"ר שלום אני אמא גרושה לשלושה בנים יש לי בן אמצעי חולה מאד המחלה התחילה בגיל 17 אשר עקב שימוש בסמים היום הוא בן 23 כאשר ניסו עליו הרבה תרופות גם הדור החדש וגם הישן ואין כלום לא הולך אני כותבת לך וכולי בכי על הילד הנפלא שהיה לי הוא אובחן כסובל בסכיזואפקטיבי ודיכאון קשה הבעיה היא הילד עם מספר התאבדיות אובחן גם אצל נוירולוג שהוא סובל מפירכוסים ולאחר שמגיע לו התקף הוא הולך וישן. השאלה היא האם כדאי שאני אאשפז אותו ואני אגיד לרופאים להתחיל לו טיפול בנזעי חשמל? השאלה הבאה היא משום שיש לו פירכוסים האם ניתן לעשות לו נזעי חשמל? אודה למי שיוכל לעזור וגם ולד"ר.

04/05/2007 | 12:54 | מאת: דלית

אמא בוכה, אל תבכי הבן שלך זקוק לך. אני אמא לחולה מניה דיפרסיה שהיא מחלה מאד דומה למחלתו של הבן שלך, וגם בני קיבל התקף ראשון בשל שימוש בסמים. בזה שאנחנו בוכות אנחנו לא עוזרות לבנים שלנו, להיפך, אנחנו גורמות להרעה במצבם. ליבי איתך בכאבך, מי כמוני יודעת . עד שלב מסויים היה לי בן מהמם, יפה, חכם (גם היום הוא כזה אבל היום כבר בדרך הטבע הוא כב לא נראה כזה) חייל קרבי שהיה לו הכל כולל חברה מקסימה, וביום אחד כל זה נעלם. אני שמתי לב שבהתחלה זה נראה לי שסוף העולם הגיע. היום אני מכילה אותו כפי שהוא, אני אוהבת אותו, עוקבת מקרוב מה קורה איתו ומוכנה לעזור כל הזמן, למנוע התקפים ואישפוזים כפי יכולתי. את צריכה להירגע קודם ולא להסתכל על המצב כמו עונש שנפל עליך, אלא כמו זכות גדולה שקבלת מאלוהים לטפל באדם מיוחד, שזקוק לך. אנא התחזקי. ואז חפשי לו רופא טוב (אפילו בקופ"ח ) והוא ינחה אותך בכל דבר. השתדלי ללמוד על המחלה שלו בכל חומר שתמצאי באינטרנט ואז יהיה לך יותר קל להבין ולדעת מה לעשות. דלית

05/05/2007 | 10:32 | מאת:

לאמא אני מאוד מקווה שהבן ירגיש יותר טוב עם טיפול, אפשר לחשוב על אישפוז במחלקה פתוחה בבית חולים כללי ושם יחשבו ויעריכו את המצב ויציעו טיפול מתאים. נזעי חשמל לא מומלצים למי שסובל מפירכוסים למרות שיש מי שמטפל גם עם נזעי חשמל. אבל תני לרופאים להחליט מה הטיפול הנכון. באשפוז יוכלו לתת לו טיפול אינטנסיבי יותר בתקווה שמצבו ישתפר. אני מקווה שתוכלי להיות יותר אופטימית ולראות גם את השיפורים הקלים במצבו ולא תצטרכי להשתמש במילים של הכותרת למכתבך. שבת שלום דר' גיורא הידש