לא רוצה לטירה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/05/2007 | 13:10 | מאת: מאניה

בוקר טוב מאובחן כמאני דפרסבי. האם מישהו יודע מה הזכויות של חולי נפש בנקודות הבאות: האם אני חייב (מתוקף חוק) לפגוש פסיכיאטר באופן קבוע ואם כן, באיזה תדירות? האם אני חייב לקבל את הטיפול התרופתי שרוצה הפסכיאטר? האם במידה שאני לא נענה לדרישות אלה יכולים לאשפז אותי בכפיה בטענה שאני מזיק לעצמי? האם התערבות משפטית יכולה למנוע אישפוז כפוי ואני לא מתכוון אחרי 14 יום אלא לפני שערי המוסד הסגור? האם העובדה שאני לא לוקח (למרות הזכאות) קצבה כל שהיא מהמדינה משנה משהו? עזרה בבקשה

04/05/2007 | 13:04 | מאת: דלית

שלום לך אני אמא לבן מאני דפרסיבי, פרט לכך יש לי חברה שבנה חולה סכיזופרניה. בנה של חברתי אושפז בכפיה 4 פעמים, ועד כמה שהבנתי לאחר 4 אישפוזים בכפיה, אפשר לחייב אותך עפ"י חוק לקבל טיפול נגד המחלה. ובמידה ולא תסכים זה כמו הפרת החלטת בית משפט, הם יכולים לבא ולאכוף עליך אישפוז. אז במצב שהוציאו לך חיוב משפטי לקבל טיפול - אתה חייב לקחת תרופות. אם לא - אתה לא חייב עפ"י שו חוק לקחת תרופות. (זה פשוט יהיה סתם חבל לקבל עוד התקף מאני ושוב לסכן את עצמך באישפוז נוסף בכפיה או בסכנות אחרות שאתה לא יכול להתגונן נגדן כשאתה במאניה) לא נראה לי שיש עירעור על החלטה של הפסיכיאטר המחוזי אבל אפשר לפנות לבית משפט וכנראה להפסיד בעירעור. דלית

04/05/2007 | 16:43 | מאת: אריאל

לגבי שאלותך אם אתה מתאשפז מרצונך בבית חולים אף אחד לא יכול להכריח אותך לקחת תרופות וגקם חייבים לשחרר אותך אם אתה רוצה בכך תוך 48 שעות. אפשר להוציא בקשה למעקב מרפאתי כפוי ע"י הפסיכאטר המחוזי אם חושבים שאתה לא תיקח את הטיפול ולא תגיע למעקב ובכך יש סיכוי שתפגע בך ובסביבה. במידה ואתה באישפוז כפוי אז ניתן להכריח אותך לקחת טיפול. מקווה שעזרתי במשהו אריאל

04/05/2007 | 17:31 | מאת: דור

שלום רב שאלת שאלה מאד כללית. כי הדבר תלוי במצבך הרפואי, עד כמה הוא חמור, האם יש פסיכוזה, האם יש מסוכנות (אלימות או אובדנות) והאם המסוכנות היא מיידית. כל התנאים הנ"ל חייבים להיות במצטבר וגם לנבוע אחד מהשני כדי שיהיה אפשר לכפות עליך בדיקה או אישפוז. תיאורטית יש גם טיפול מרפאתי כפוי אבל אין כמעט סנקציות למי שמפר אותו ולכן אישפוז כפוי זאת למעשה האופציה היחידה האפקטיבית להכריח אותך לקחת טיפול באופן קבוע. עורך דין טוב בהחלט יכול לעזור לך ולהגן על זכויותיך. סביר להניח שעורך דין גם יפנה אותך לקבל חוות דעת משפטית מפסיכיאטר פרטי שיתמוך בכך שאינך עומד בתנאים של אישפוז כפוי. בברכה, דור.

05/05/2007 | 00:57 | מאת:

שלום, אף אחד לא יכול להכריח אותך לעשות משהו בכפיה אלא אם כן ישנה הוראה מפורשת לכך. אין חובה ליטול תרופה, להיות במעקב והעובדה שאינך מקבל קיצבה מביטוח לאומי אין לה משמעות מההיבט הזה. "מותר" לאדם להיות במאניה או דיכאון במידה והוא אינו מסוכן לעצמו או לאחרים ואז לא יכפו עליו דבר. שבת שלום דר' גיורא הידש