ריספונד לבעיית קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/05/2007 | 23:37 | מאת: חנה

בני בן ה-15 אינו יכול לקבל ריטלין או ריטלין ל.א או קונצרטה משום שהם גורמים לתחושת דכאון והופכים אותו לרובוט. עד לאישור סרטרטרה ע"י משרד הבריאות הציע לנו הרופא המטפל לתת לו רבע כדור ריספונד בבוקר בימים של בית ספר כדי שלא יפריע בשיעורים. מפחיד אותי לתת טיפול פסיכיאטרי לילד נורמלי. האם הגיוני לתת לו תרופה זו? מה השפעותיה והשלכותיה?

03/05/2007 | 13:21 | מאת: דור

שלום רב מדובר בתרופה מאד חזקה אשר ניתנת כטיפול במחלות נפש (פסיכוזות) ולעיתים גם בהפרעות התנהגות חמורות אצל ילדים (או מבוגרים). התרופה ממתנת הפרעות בהתנהגות שכוללות אימפולסיביות או אגרסיביות. היא איננה עוזרת לבעיות קשב וריכוז. בברכה

05/05/2007 | 00:57 | מאת:

לחנה איני פסיכיאטר ילדים אבל מקובל לתת רספונד במינונים נמוכים כדי שהילד יהיה שקט יותר. לפני שמגיעים לרספונד הייתי שוקל גם טיפול עם אדרונקס שהוא המקבילה של סטרטרה בארץ, בנוסף אפשר להביא את הסטרטרה לארץ ביבוא אישי. שבת שלום דר' גיורא הידש

20/02/2008 | 11:41 | מאת: שירן

שלום אני בת 20 לוקחת כדור ריספונד כמעט שנה וחצי לבעית ריכוז , אני גם לא מרגישה את הפנים וזה מלווה בכך שאני מרגישה את "החפצים" אין הפרדה בין בפנים לחפצים כמו שהייתי לפני שנתיים בחורה רגילה זה די מפריע לי בעבודה בעיקר אני מרגישה קצת שינוי מאז שנטלתי את הריספונד יש פיתרון שאני לא מכירה ?? בסוף זה יעבור לי ???