ילדים וריטלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/05/2007 | 23:32 | מאת: ענבל

שלום, היום בני בן ה-8 אובחן ע"י נוירולוגית ילדים כסובל מ-ADD . היא המליצה על נטילת שני כדורי ריטלין ביום פעם בבוקר ופעם בצהריים. הנוירולוגית הבטיחה שהריטלין הוא נטול תופעות לוואי. כשאני קוראת את את המאמרים באינטרנט אני מזדעזעת וקשה לי מאוד להחליט אפילו אם כדאי לי לנסות את התרופה.אני מבולבלת וקשה לי להחליט.האם מישהו יכול לנסות ולתת לי תשובה אמיתית וברורה לגביי תופעות הלוואי? כמו כן כמה ילדים בממוצע לוקים בתופעות אלה? לא מספיק שהמצב קשה גם ככה וחלק מזה נובע מכך שהילד הוא ילד שקט, טוב וממושמע פתאום אני מרגישה שאם אני אתן לו את התרופה אני יהפוך למפלצת והילד יהפוך לנרקומן מסורטן וכו.... אוליי אני כבר זקוקה לטיפול פסיכיאטרי????

03/05/2007 | 05:35 | מאת: תמימי

ענבל היקרה זה מלחיץ באמת כל החשיפה למאמרים ולמחקרים על רטלין. אני עובדת כפסיכולוגית של ילדים, והרבה הורים וילדים משתמשים ברטלין, ותופעת הלוואי הבולטת והלא נוראית שקיימת היא פגיעה בתיאבון בזמן השפעת הכדור. שאר תופעות הלוואי הן יותר נדירות, וכל מקרה לגופו. מה שטוב ברטלין הוא שזה כדור כמו אקמול- לוקחים אותו ביום הלימודים, ולא חייבים רצף של שימוש בימי חופש או שבת. אין כאן התמכרות. השאלה היא כמה הבן שלך מסתדר בלי הכדור, כמה הכדור יעזור לו ללמוד ולהשתלב בכיתה. יש כאן שאלה של רווח והפסד. ובכל מקרה, את לא צריכה טיפול פסיכיאטרי. הדרכת הורים על ידי פסיכולוג נשמע יותר יעיל... בהצלחה תמי.

03/05/2007 | 13:14 | מאת: דור

שלום ענבל, ילדים היפראקטיביים בד"כ לא אוהבים את ההשפעה של הריטלין. הוא אמנם עוזר להם בלימודים אבל התחושה הכללית שהוא יוצר לא טובה ולכן הם גם לא מתמכרים אליו. הריטלין מומלץ רק אם יש הפרעה חמורה בהתנהגות או בלימודים. לא הייתי מסמם ילד ללא צורך וכאשר אין הפרעה תפקודית. עדיף לנסות קודם טיפול התנהגותי לילד והדרכת הורים ע"י פסיכולוגית קלינית לילדים. בברכה

05/05/2007 | 00:55 | מאת:

לענבל הריטלין היא תרופה ותיקה שנמצאת בשימוש מעל ארבעים שנים. יחד עם זאת היא מעוררת הרבה מאוד חלוקי דיעות וגם דיעות קיצוניות לכאן ולכאן. כפסיכיאטר של מבוגרים אני דווקא חושש מהבעיות הרגשיות המתעוררות אצל ילדים עם הפרעת קשב שאינם נוטלים טיפול..., גם זה לא פשוט. אני מצטרף לדבריה של תמי שאין שום בעיה וסיכון לנסות את הכדור ולראות אלו תופעות לוואי יהיו אצל הילד שלך. שבת שלום דר' גיורא הידש