רסיטל, מאניה וההשלכות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/05/2007 | 16:06 | מאת: תותי

שלום רב, שאלתי את הפסיכיאטר שלי ולא קיבלתי ממנו תשובה ברורה בכלל, אשמח אם תענה לי. אני לוקחת רסיטל כדור אחד ליום זה עשרה ימים. ביום שעברתי מחצי כדור לכדור נכנסתי למאניה (כמו בפעם השעברה שלקחתי) - אני ישנה 3-4 שעות ביום, עברתי תוך שניה לאושר מטורף אחרי דיכאון שנמשך שבועות רבים, יש לי מחשבות גדולות כאלה, אני אוהבת את כולם, כמעט לא אוכלת - כל הסימפטומים שהיו לי פעם שעברה שלקחתי SSRI. בפעם שעברה הפסקתי והסימפטומים הפסיקו. עכשיו, שאלתי היא: מה קורה אם לא מפסיקים לקחת כדור שגורם להיפר שכזה? נגיד שישנים פעם בשבוע כמו שצריך, ושאר הלילות 4 שעות בממוצע ללילה - תוך כמה זמן מתחילים להרגיש לא טוב ומה הסיבה? האם הבעיה היא רק השינה? נצא מנקודת הנחה שזה לא מדרדר, שהשינה יציבה, שהמצב רוח אומנם היפר אך יציב - מה הנזקים שיכולים להיות, ותוך כמה זמן זה יורגש? תודה רבה תותי

05/05/2007 | 00:46 | מאת:

לתותי בודאי שקודם כל צריך להפסיק את הרסיטל ואחר כך לחשוב על טיפול בכדור שמייצב את מצב הרוח ולמנוע את פעילות היתר ואת הדיכאון. מצב של מאניה הוא עלול להיות מסוכן כיוון שמדובר על מצב פסיכוטי עם הפרעה קשה בשיפוט.השינה ממש לא הבעיה והיא רק סימפטום. הבעיה היא בהפרעה בשיפוט, בזבוז כסף, לעתים התנהגות מינית ללא ביקורת, פחדים קשים ואף נזק לעצמך. מאניה עלולה להסתיים באשפוז כפוי. כך שלא כדאי "לשחק" עם הדברים וחשוב להגיע לטיפול לפני שהמאניה מתגברת. שבת שלום דר' גיורא הידש