הפסקה בטיפול...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/05/2007 | 06:05 | מאת: רני

שלום רב, אני נוטל כבר 5 שנים פבוקסיל 200 מ"ג כנגד היפוכונדריה וטורדנות כפייתית, לאחרונה התחלתי בידיעת הפסיאטר להוריד את המינון במטרה לעשות הפסקה. שאלתי היא האם לאחר פרק זמן כזה או אחר ללא שימוש בתרופה, ויהיה צורך לחזור להשתמש בה - יוכל להיות מצב שאני כבר לא יגיב אליה??? האם אצטרך לקחת תרופה אחרת, האם הי תעזור לי באותה מידה??? רב תודות

02/05/2007 | 16:29 | מאת: דו?רו?ן

רני, אי אפשר לדעת מה יהיה בודאות יתכן ואם תצטרך כדורים שוב יעשו את העבודה ויתכן שלא ,ישנם הרבה כדורים אחרים שיכולים לעשות את העבודה במידה ואלו לא יעזרו,הכל פתוח , לכן תוריד מינון בהדרגה מתונה ביותר של כמה חודשים אין לך לאן למהר ותראה מה קורה באם לא יחזרו הסמפטומים במינונים נמוכים, במידה וכן תמיד תוכל להעלות מינון שוב.

05/05/2007 | 00:30 | מאת:

לרני המקור של שאלתך הוא חרדה, אני חושב ומקווה שזה הזמן הנכון לסיים טיפול וכל החרדות והקשיים חלפו ולא יחזרו עוד. תשאר עם המחשבה הזו והיא תחזק אותך. שבת שלום דר' גיורא הידש